Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dcera oligarchy zabila autem 5 lidí. Do vězení asi nepůjde: Tatínek uplatí pozůstalé

Autor: aba - 
24. října 2017
10:21

Nehody jako z hororu byli svědkem lidé z Charkova, když dcera místního oligarchy Vasilijho Zajceva projela podle všeho ve stokilometrové rychlosti červenou, ztratila kontrolu nad vozem a srazila se s druhým autem. Čtyři ženy a jeden muž na místě zemřeli, další dva lidé včetně těhotné bojují v nemocnici o život. Tatínek povedené milionářské slečny ale chce zachránit dceru před vězením stůj co stůj.

Alyona Zajceva je pěkné kvítko. V posledních dvou letech byla v Charkově chycena kvůli dopravním přestupkům osmkrát a ten poslední, při kterém zrušila svůj luxusní vůz značky Lexus a zabila pět lidí, by ji mohl stát až deset let ve vězení.

Tomu se ale za každou cenu chce vyhnout její tatínek Vasilij Zajcev. Podnikatel a miliardář podle místní policie už začal „vyjednávání“ s žalobcem i pozůstalými rodinami o případném finančním vyrovnání.

„V téhle zemi bohužel peníze dokážou umlčet mnoho úst,“ okomentoval to právník Ivan Liberman. Podle zákona prý stačí, aby zranění a rodiny obětí došli na policii podepsat prohlášení, že došlo k vyrovnání a proti řidiči nevznášejí žádné další nároky.

Tomu by nasvědčovala i slova samotné Alyony, jež u soudu, který ji poslal do vazby kvůli strachu z toho, že by mohla uniknout, svého činu litovala. „Mrzí mě, že se tohle stalo a lidé trpěli. Doufám, že rodiny dovolí, aby jim mí rodiče pomohli."


Anton Geraščenko, poradce ministerstva vnitra, ale nechce o mimosoudním vyrovnání ani slyšet a bude bojovat z to, aby za smrt pěti lidí zaplatila dívka svou svobodou. „Nedovolíme žádné vyřešení věci jinou než soudní cestou,“ trvá na svém. Mezitím se objevily zprávy, že řidič z druhého auta, kterého Alyona nabourala, by mohl být označován jako podezřelý, a ne jako svědek. I to by nasvědčovalo tomu, že klan Zajcevů se snaží najít jiného viníka než svou dceru, která podle prohlášení Geraščenka měla mít v krvi stopy opiátů.

Při nehodě zemřeli čtyři ženy a jeden muž. Na Ukrajině probíhají první pohřby obětí a na jednom z nich pohřbila Lyudmila Farbis svou dceru Allu (†46) a vnučku Anastasii (†20), které místem nehody zrovna procházely. „Nestály tam, jen tamtudy procházely. Kdyby se to stalo o dvě vteřiny později, už by tam nebyly,“ plakala nad jejich hrobem.

 

renataren ( 24. října 2017 21:31 )

Ta má ale hnusnej ukrajinském ksicht !!! Z toho jí Papík už nevykoupí...

alexdada ( 24. října 2017 16:05 )

nech jej nezabudne kúpiť auto...

bizon_pepa ( 24. října 2017 15:18 )

Co je težké pochopit na větě "250t. v prvním kole na mimoradne výdaje" PS: 250t. za 20 min ma možná tak koblihar.

Monikay ( 24. října 2017 13:28 )

nějaká hnusná napuchlina

majojo ( 24. října 2017 13:03 )

Možná, že jí z ten průšvih fotřík i nafackoval, proto je tak zpuchlá, carevna jedna. Teda tuhle provdat, to bude drahý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání