Norská dědička Alexandra Andresen (20) je podle časopisu Forbes nejmladší miliardářkou na světě, její jmění časopis odhadl na 1,18 miliardy dolarů (v přepočtu 29 miliard korun). Spolu se svou o rok starší sestrou Katharinou se staly miliardářkami poté, co na ně otec Johan H. Andresen převedl 84% podíl rodinné společnosti Ferd, která se zabývá finančnictvím, investicemi a obchodem s nemovitostmi. Každá z nich tedy nyní vlastní 42 % tohoto impéria.

Alexandra Andresen vyrostla ve zlaté klícce, o čemž svědčí i její účet na Instagramu. Mladá dědička si užívá luxusních dovolených, netradičních večírků a svůj volný čas věnuje jízdě na koních. Andresen je zároveň juniorskou šampionkou v koňské drezuře a stala se i modelkou jezdeckého oblečení společnosti KingsLand. Na rozdíl od profilů jiných zástupců »zlaté mládeže« se ale zdá, že norská dědička je výrazně skromnější a uctivější.

„Cítím velkou zodpovědnost. Svým způsobem si nejsem jistá, že si to zasloužím, ale chci pomáhat rozvíjet Ferd a učinit ho ještě lepším. Chci najít cestu, jak se odvděčit, ale myslím, že to bude těžké. Díky zdrojům naší rodiny jsem dostala mnoho příležitostí, zejména v jízdách (na koni), ale to si žádá i velký kapitál. Jen peníze nestačí k úspěchu,“ prozradila mladá dědička v rozhovoru uveřejněném na stránkách její společnosti.

Fotogalerie
57 fotografií