Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zlatá mládež se chvástá na internetu bohatstvím: Rodiče kvůli tomu vyšetřuje berňák a policie

Autor: lm - 
5. dubna 2016
17:43

Chvástají se bohatstvím, ale přitom svým rodičům zadělávají na pořádné problémy! Zbohatlická mládež, která na internet umisťuje snímky z okázalého života ve zlaté klícce, má totiž mezi fanoušky i berňák a policii!

Luxusní auta, jachty, soukromé tryskáče a hromady peněz. Tím se chvástá na sociálních sítích zbohatlická mládež. Jejich okázalý život ale nesledují jen obyčejní fanoušci, ale i berňák, hospodářská kriminálka, právníci a exekutoři.

Přední britské kybernetické společnosti přiznaly, že používají příspěvky ze sociálních médií jako důkazy v 75 % všech soudních sporů. Například v jednom ze sporů dlužník tvrdil, že nemá žádná aktiva na splacení pohledávek, jedno z jeho dětí ale na internet umístilo snímek, kterak si užívá na rodinné jachtě za 400 milionů na Bahamách.

Podobný případ popsal britskému týdeníku Observer i Daniel Hall z finanční společnosti Burford. Jeho společnost zabavila soukromý tryskáč podvodníkovi, jehož syn na Instagram umístil snímek, jak před strojem pózuje i s tátou. Obdobně jsou důkazy používány i v rozvodových řízeních a dalších soudních sporech.

Stává se to ale i známým tvářím. Například rapper 50 Cent bude muset soudu vysvětlovat, proč pózuje před hromadou stodolarových bankovek v době, kdy žádá o osobní bankrot. Muzikant zatím přišel jen s tím, že bankovky byly falešné.

Sociální média používají ale už i kriminálníci. Jedné z dědiček se podvodníci nabourali do e-mailu, k němuž si nastavila jako heslo jméno svého psa, kterého často zmiňovala na sociálních sítích. Dědička na to přišla, až když byl její účet o 13,5 milionu korun lehčí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi