Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Dceru Simonku jí zabil skútr na Orlíku, nyní přijde i o manžela: Zdeněk jde do vězení!

Autor: dce - 
16. října 2017
13:19

Před více jak rokem Šárce Christoph Steinert zabil na skútru dceru Simonku (†18). Nedávný soud ho poslal domů s podmínkou, což je pro rodinu zcela nepřijatelné. Věří, že za nehodou stálo Christophovo zbytečné riskování. Pro Šárku ale přišla další osudová rána – její manžel Zdeněk musí do vězení!

Simonky otec putuje do vězení. A prý neprávem! Měl jsem podmínku a zákaz řízení na pět let,“ přiznal serveru TN.cz. „Podmínka mi končila za půl roku a zákaz řízení za čtyři měsíce. Vjel jsem s kamarádem do podzemních garáží, řídil on. Najednou přijeli policisté a ptali se mě, jestli jsem řídil já. Já jsem ale neřídil a kamarád i přiznal, že řídil on. Jenže policie mi nevěřila, znali mě a věděli, že mám zákaz,“ tvrdí.

Sám nechápe, proč ho policie podezírá – do konce zákazu mu zbývaly 4 měsíce, proč by ho pak porušoval? Podle něj policie přihlédla k jeho trestní minulosti, ta totiž není zrovna příkladná. Například rvačky. Jsou to ale tak stará data. Vedu už dlouho spořádaný život a snažím se vyrovnat se smrtí mojí Simonky,“ prozradil Zdeněk.

Nyní ho čeká 36 měsíců ve vězení. Nastoupit má v pátek. Řeší potíže po smrti své dcery – musí docházet k psychologovi a pomáhají mu procházky. Na ty ale může ve vězení zapomenout.

„Jak je možné, že jsem nikoho nikdy nezabil, půjdu do vězení, a on nešel?“ ptá se Zdeněk. Na mysli má pochopitelně Christopha Steinerta. Problémy to znamená i pro Šárku. Je to pro mě velká rána. Simonky tatínek je pro mě velkou oporou. Snaží se mi pomáhat, jak jen může. Nabízí mi i finanční pomoc. Vždycky si spolu pobrečíme a navzájem si dodáváme sílu. Prožíváme peklo každý den, ta bolest je neúnosná. Teď už nebudu mít ani jeho oporu,“ řekla TN.cz.

jany ( 16. října 2017 19:33 )

nejake dukazy, nestranny nazor, potvrzeni, ze nelze?

clarabella ( 16. října 2017 18:16 )

 Konečně diskuze, kde jsou normální lidi. Kluk jim zabil dceru, ale proto, ze dělal blbiny a nedomyslel co by se mohlo stát. Otec opakovaně porušoval dopravní předpisy, až mu byl vydán zákaz řízení. Evidentně ohrožoval okolí svým nezodpovednym přístupem. at už to bylo řízení v opilosti nebo nedodržování pravidel silničního provozu. Velice snadno mohl i on někoho zabit. Obdivuju, ze má kuraz jít brecet do novin.

msml20 ( 16. října 2017 14:38 )

Co to je podle soudu zabít mladou, krásnou holku proti porušení zákazu? Inu zákaz je zákaz a i kdyby ho nikdo neporušil tak si ho vyrobíme. Až pak nějak nafoukaný a sebestředný idiot zabije někoho z vaší rodiny bude smysl pro spravedlnost stejný? .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání