Recidivista u soudu tvrdil, že v autě neseděl a už vůbec neřídil. „Dva svědci ho poznali a potvrdili, že osobou, která auto řídila, byl on,“ uvedl předseda senátu Jaromír Veselý a poslal Josefa M. do vězení za maření výkonu úředního rozhodnutí. Od loňského listopadu měl totiž uložený zákaz řízení, protože si sedl za volant pod vlivem pervitinu.

Incident se odehrál letos začátkem července v Klatovech. Tehdy se na strážníky obrátili lidé s tím, že náměstím projela v protisměru červená fabie. Na kruhovém objezdu si vozu všimla hlídka v autě a pokusila se ho zastavit.

Řidič ale nereagoval a začal riskantně ujíždět, nakonec odbočil do zákazu vjezdu, kde v tu dobu probíhaly pivní slavnosti. Když hazardér dojel mezi lidmi na konec řady stánků, silnice končila. Řidič fabie se s vozem narval mezi kovové zábrany a i za cenu odřeného vozu místem projel. Strážníci za ním nemohli.

„Stál jsem přímo u viaduktu a popíjel pivo. Byla to červená felicie, v ní seděla jedna osoba. Byl to tenhle pán, který tady sedí jako obžalovaný. Má dokonce v uchu tu samou náušnici, jako měl tenkrát,“ popsal u soudu svědek Pavel H. 

 „Všiml jsem si ho, už když se auto vyřítilo z průchodu pro pěší a cyklisty. Bylo mi povědomé, i registrační značka. Z toho důvodu jsem se také na něj zaměřil. Bezpečně jsem poznal obžalovaného. Znám ho z minulosti, opakovaně jsem ho řešil za jízdu pod vlivem pervitinu“ řekl u soudu policista Jan P., který byl náhodným svědkem honičky.

„Nesouhlasím s odsouzením, nemáte jediný záznam, jediný důkaz, že jsem to byl já. Svědkové nejsou věrohodní, tenhle tvrdí, že viděl felicii, ale ten kdo prchal, jel fabií. Nepoznal auto, ale pamatuje si moji náušnici v uchu, to je divné, ne?“ prohlásil po vynesení rozsudku Josef M. Ten už má tři záznamy za řízení pod vlivem omamných látek. Rozsudek zatím není pravomocný.

VIDEO: Takhle Josef M. ujížděl strážníkům v Klatovech.

Video
Video se připravuje ...

Hazardér se zákazem řízení se snažil ujet strážníkům, ohrozil lidi na pivních slavnostech. Policie ČR