Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Christoph S. na Orlíku skútrem zabil Simonku (†18): Není to jeho jediný průšvih

Autor: dce - 
27. března 2017
11:36

Tragédii, která se loni v červenci odehrála na Orlíku, bude již příští týden řešit soud. Devatenáctiletý Christoph S. zde měl se skútrem narazit do pramice mladého páru a poslal ho ke dnu. Simonka (†18) nehodu nepřežila. Pro Christopha to ovšem není jediný problém se zákonem...

K nehodě došlo loni 10. července. Simona s přítelem Miroslavem se projížděli po Orlíku, když do nich narazil skútr se dvěma mladíky. Dvojice na skútru měla ujet a vrátit se k místu nehody až po chvíli. Simona utrpěla vážná poranění, kterým po převozu do nemocnice podlehla.

Christoph S. (19), který ten den slavil narozeniny, byl již obžalován z usmrcení z nedbalosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí až 6 let ve vězení. „Hluboce s vámi soucítím a ponesu si to do konce života. Každé narozeniny budou nejsmutnější den mého života,“ napsal mladík podle serveru TN.cz tři měsíce po nehodě Simonině matce. „Moc s vámi soucítím a myslím na vás a Simonku každý den,“ dodal.

Podle vyjádření plavební správy řidič skútru neudělal nic, aby nehodě zabránil. „Pokud by se snažil střetu zabránit, nedošlo by k nárazu kolmo, ale pod určitým úhlem. V případě vodního skútru se jedná o plavidlo s velmi dobrými plavebními vlastnostmi, které reaguje téměř okamžitě na vychýlení řidítek,“ cituje podle deníku Mladá fronta Dnes obžaloba vyjádření Státní plavební správy. Případ se bude u soudu projednávat již příští týden.

Christoph, který v Praze stále studuje Střední průmyslovou školu dopravní, má na krku ještě další střet se zákonem. Přestupková komise říčanského městského úřadu řeší jeho kopání do automobilu Audi A5.

Léto bývá plné nehod na vodních tocích.

Video  Hasičské sbory hledají na Rokycansku na řece Berounce vodáka, který se převrátil s lodí a už nevyplaval.  - David Malík
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání