Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Znásilnění v Havlíčkově Brodě: Lidé se bojí zahraničních dělníků!

Autor: čad - 
4. října 2017
06:10

Výslechy svědků a vyhodnocováním kamerových záběrů pokračuje vyšetřování údajného znásilnění mladé ženy (22) v Havlíčkově Brodě.

Skupinka rumunských dělníků ji před barem v centru města měla údajně v noci z pátku na sobotu znásilnit. „Kriminalisté zadrželi dva cizince, kterým sdělili obvinění z přečinu krádeže. Poškozené ženě totiž odcizili z kabelky mobilní telefon a další věci,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Tito muži se uvedeného mravnostního deliktu však nezúčastnili. Podle získaných informací mladá žena s cizinci předtím notně popíjela. „Doslova se po nich válela, jak si to ti muži měli vysvětlit?“ zastal se cizinců jeden z návštěvníků baru.

Už více než rok panuje v Havlíčkově Brodě kvůli zahraničním dělníkům napjatá atmosféra. Ve městě byla dokonce sepsána petice proti těm, kteří stále častěji páchají výtržnosti. „Radnice nemá páky na pracovní agentury, které sem vozí tyto lidi,“ zdůraznil starosta Havlíčkova Brodu Jan Tecl.

„Posílili jsme kamerový systém, ale i spolupráci městské a státní policie. Přijali jsme čtyři asistenty prevence kriminality,“ bilancoval současnou bezpečnostní situaci starosta. Zda došlo ke znásilnění mladé ženy, kriminalisté nadále prověřují.

Anketa Blesku: Máte strach chodit po vašem městě?

David Vítek (41), manažer, Havlíčkův Brod:

„Toho, kdo sem přijede za prací, bychom si měli vybírat. Místo Ukrajinců na manuální práci by firmy měly investovat do zařízení a automatů, které je nahradí. Sem by měli jezdit lidé vzdělaní, lékaři, vědci!“

Jana Pomahačová (18), studentka, Havlíčkův Brod:

„S těmi tu jsou problémy už dlouho. Mám z nich strach. Kolem domu, kde bydlí na Vysočanech, chodím velkým obloukem. Jednou na mě jeden z nich pokřikoval, pak začal onanovat.“

Kristýna Maršíková (18), studentka, Havlíčkobrodsko:

„Samozřejmě že mám ze zahraničních dělníků strach. Vyhýbám se proto všem takovým týpkům, mám z nich opravdový respekt a raději chodím s pepřákem v kapse.“

VIDEO: Milan D. obviněný z vraždy Nikoly (†20) tvrdí, že je nevinný

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání