Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Rumuni měli v Havlíčkově Brodě znásilnit mladou ženu, tvrdí web. Případ šetří policie

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: bop - 
1. října 2017
13:11

Policisté z Havlíčkova Brodu řeší případ znásilnění. Zatím se zdá, že by pachateli mohli být rumunští dělníci. Policie v tuto chvíli nechce případ z důvodu probíhajícího vyšetřování komentovat. O případu informoval server iDnes.cz.

K otřesnému činu mělo podle místních dojít kousek od baru Žolík, v hustém porostu křoví na sídlišti s bytovkami v centru města. Kriminalisté místo činu ohledávali celé sobotní dopoledne. Podle webu HBhistory jsou v tuto chvíli hlavními podezřelými rumunští dělníci, kteří do oblasti přicházejí jako agenturní zaměstnanci. 

„Kriminalisté z oddělení obecné kriminality územního odboru Havlíčkův Brod prověřují od sobotního časného rána okolnosti mravnostního trestného činu, který se měl stát v blízkosti jednoho z barů v Havlíčkově Brodě,“ sdělila pro server iDnes.cz o události policejní mluvčí Dana Čírtková.

Pokud by se prokázalo, že vina skutečně leží na cizincích, nebylo by to poprvé, kdy s nimi místní občané zažili potíže. Problémy měli působit už loni v létě, kdy jim byl kvůli opakovaným výtržnostem odepřen či přímo zakázán vstup do několika podniků. Místní obyvatelé dokonce proti agresivním dělníkům sepsali petici.

„S ohledem na skutečnost, že prověřování je na samém počátku, nemůžeme v současné době poskytnout žádné bližší informace. Zveřejněním jakýchkoliv podrobností bychom mohli zmařit účel trestního řízení,“ dodala Čírtková.

VIDEO: Milan D. obviněný z vraždy Nikoly (†20) tvrdí, že je nevinný.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání