Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zbabělec přivázal nemocného pejska s "nádorem" k útulku a utekl: Trpící zvíře mělo v krku litr hnisu

Autor: uá - 
20. září 2017
17:50

V obrovských bolestech musel trpět mladý staford, kterého se jeho majitel zbavil v Děčíně. Nebohé zvíře s obřím abscesem na krku uvázal u bran tamního útulku. Tamní pracovníci teď bojují o jeho život.

Majiteli se zřejmě nechtělo platit za léčbu. Nemocného psa, který v útulku dostal jméno Ray, proto vyhodil. Když ho zaměstnanci útulku našli ráno uvázaného u brány, už téměř umíral. „Zánět byl tak rozsáhlý, že kvůli němu nemohl polykat,“ řekla vedoucí útulku Evelíne Jahelková. Podle jejích kolegů musel pes neskutečně trpět, a to bezpochyby několik týdnů, protože absces se nevytvoří ze dne na den. „Protože nemohl žrát, vyhubl. Laskavého přístupu si zřejmě také moc neužil, protože se velmi bojí,“ shodli se.

Raye okamžitě převezli k veterináři. Museli ho přispat, protože kvůli bolesti a strachu na sebe nechtěl nechat sáhnout. Dostal infúzi a poté mu veterinář ránu plnou hnisu chirurgicky otevřel. „Měl v ní přes litr hnisu,“ řekla vedoucí útulku. Dodala, že teď veterinář Rayovi čistí ránu denně, dostal antibiotika, a po opadnutí otoku ho ještě čeká rentgen. „Teď léčíme zánět, musíme ale přijít na to, co bylo jeho příčinou. Právě to by měl rentgen odhalit,“ vysvětlila vedoucí útulku. Dodala, že i když ještě nemá Ray úplně vyhráno, ulevilo se mu. „Začal už baštit, vrtět ocáskem a mazlit se,“ řekli její kolegové.

Hledají majitele

Pracovníky děčínského útulku jednání majitele Raye, zejména to, že ho nechal tak dlouho trpět, velmi pobouřilo. Proto po něm pátrají, zvažují trestní oznámení pro týrání. O pomoc požádali i čtenáře Blesku, Aha!. „Prosíme všechny o pomoc při hledání jeho majitele! Veškeré info prosíme v neveřejných zprávách na Facebooku, či na email: utulek@mmdecin. cz.,“ uvedli.

Jak pomoci

Pomoci Rayovi můžete na číslo účtu: Česká spořitelna 19-921402389/0800, variabilní symbol: 3410142321. Do poznámky uveďte Ray.

BobsTlaskac ( 20. září 2017 22:40 )

odporný ústecký socky, nemaj na veterinární péči a pořizujou si pejska. Asi byl na bazoši za odvoz nebo na nej dostali 90% slevu, jinak by ho ústecká socka nebrala. Ústí+Teplice=morálně deformovaná tlupa živočichů.

illyria ( 20. září 2017 20:53 )

Přesně to sem chtěla napsat, jít se psem k veterináři je strašně drahé...

Citronel ( 20. září 2017 18:46 )

 Surovéc,měl ho uvázat někde v lese.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání