Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvůli levhartům putoval do blázince, teď mu ještě hrozí kriminál!

Autor: čad - 
7. května 2017
11:38

Za mřížemi psychiatrické léčebny skončil tento týden chovatel a majitel zookoutku z Pelhřimovska Ladislav V. (51). Muž, podle policistů, choval doma levharty bez příslušného povolení.

Úředníci před časem svéráznému chovateli tento chov nebezpečných šelem zakázali. Podle jejich mínění choval dvojici levhartů ve zcela nevyhovujících a nevhodných podmínkách.

„Muž je teď obviněn z maření úředního rozhodnutí,“ řekla Blesku mluvčí policie Stanislava Miláčková.

„Měl jsem tady kontrolu z veterinární správy,“ bránil se vzápětí Ladislav V. „Ukázal jsem jim celý areál, za některé nové kotce pro zvířata mě dokonce pochválili,“ poukazuje na reakci úředníků zoufalý chovatel.

Toho totiž policisté ještě navíc obvinili z týrání zvířat. „V loňském roce došlo v jeho chovu k úhynu dvou kusů jelení zvěře. Ze znaleckých posudků nyní vyplynulo, že to bylo zaviněno nedostatečnou péčí,“ dodala mluvčí Miláčková. Ladislavu V. hrozí až dva roky vězení.

„Na advokáty nemám peníze,“ reaguje odevzdaně chovatel. „Telefonovala mně sem jedna redaktorka. Když jsem jí řekl, že už se mě zbaví, že to někde raději napálím do kamionu, obratem vytočila linku 158 a já byl za půl hodiny na blázinci,“ vyprávěl pan Ladislav. „Přijeli si pro mě policajti i se záchrankou. Bylo to ale dobré, ubytovali mě na pokoji u jednoho chlápka. Měl za sebou třináct let kriminálu a pět let už je v blázinci. Dostal jsem od něj radiopřehrávač, bez šňůry. Tu mu nedali! Mají strach, aby se na ní neoběsil,“ usmíval se už zpět doma Ladislav V. „Zjistili asi, že blázen nejsem,“ dodává.

Jiný případ týrání se objevil před pár dny v Karlových Varech:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání