Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Znásilníme ti matku,“ šikanovali chlapce (†15). Ten se oběsil

Autor: lm - 
13. září 2017
16:07

Teprve patnáctiletý školák spáchal sebevraždu kvůli dlouhodobé šikaně od vrstevníků. Ti mu měli nadávat do pedofilů a vyhrožovat, že znásilní jeho matku. Podle rodičů na něj žárlili, že byl pohledný a dostávalo se mu pozornosti od holek.

Školák z britského Leicesteru musel snášet každodenní šikanu tak dlouho, že se u něj rozvinula duševní porucha. Brandon si sáhl na život několikrát, osudným se mu stal až srpen 2016, kdy se po hádce s otcem zabarikádoval v pokoji a oběsil. Život mu nezachránili ani přivolaní policisté.

Rodiče zjistili, že je jejich syn šikanován v dubnu 2015. „Ti tyrani se mu dostali do hlavy a vysáli z něj život, už to nebyl náš Brandon. Brandon byl pohledný chlapec a hodně holek si ho všímalo, jak dospíval. Myslím, že ti tyrani mu záviděli,“ popsala zdrcená maminka Mina s tím, že Brandon si dokonce jednou oholil hlavu, aby byl jako oni a tyrani ho konečně přijali mezi sebe. Ale ani to nepomohlo. „Chtěl jít na univerzitu a stát se doktorem. Měl naplánovaný celý život. Ale tito chlapci byli neúprosní,“ uvedla.

Brandon po nějaké době odmítal vycházet z domu a nechtěl se vracet do školy. Rodiče ho proto objednali k psychiatrovi, u kterého byl celkem jedenáctkrát. Rodiče prosili, aby ho lékař hospitalizoval, ale ten to odmítl s tím, že by to chlapci naopak uškodilo. Dokonce jim doporučil, aby Brandon začal opět chodit do školy.

Spolužáci mu ale dále nadávali do „pedofilů“ a „bu***antů“. Šikanovali ho navíc i přes sociální sítě, takže neměl klid ani doma. Měli mu vyhrožovat i tím, že ví, kde chlapec bydlí a znásilní jeho matku. Psychiatr mu v reakci na jeho trápení předepsal antidepresiva, to ale podle rodičů jejich syna ještě více změnilo.

O měsíc později se chlapec pokusil předávkovat a o další měsíc později se znovu pokusil o sebevraždu. V červenci 2016 psychiatrovi přiznal, že se o sebevraždu pokusil. Lékař ale rodičům jenom doporučil, aby ho každých 15 minut kontrolovali. Loni v srpnu se pak chlapec pohádal se svým tátou a začal vyšilovat a být násilnický. Rodiče proto zavolali policii, chlapec se ale stihl zabarikádovat ve svém pokoji a tam si také vzal život.

Po tragédii rodiče přísahali, že dosáhnou spravedlnosti pro svého syna. „Dokud nepřijdete o dítě, nikdo nemůže pochopit, čím si procházíte. Naléhám na všechny rodiče, aby více poslouchali své děti,“ dodala Mina, která spolu s manželem rozjela kampaň proti šikaně.

Video: Brutální šikana na Slovensku

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání