Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodinu šikanové školačky (14) stihla další tragédie: Ochrnul jim syn (11)

Autor: bop - 
10. září 2017
07:30

Celým Slovenskem hýbe v posledních dnech video, na kterém útočnice Daniela (14) a Vlaďka (17) surově napadly Miriam (14). Dívka si odnesla řadu zranění, a to nejen fyzických, ale i těch na duši. Rodinu šikanované školačky navíc v poslední době stíhá jedno neštěstí za druhým.

Miriam pochází z početné rodiny. Rodiče se sice rozvedli už když byla malá, ale kvůli dětem spolu stále komunikují. Mají spolu dceru Bíbu (26), která se odstěhovala za prací do Švýcarska, syna Daniela (23), který pracuje v košických telekomunikacích, Miriam zvanou Mimka (14) a nejmladšího Mirka (11).

Nejmladší Mireček se ale bohužel narodil s Downovým syndromem, a tak potřebuje nepoměrně více péče. Žije proto s matkou, která se o něj stará a funguje i jako jeho školní asistentka, a o Mimku se stará tatínek. 

Nedávno se ale stalo něco strašného. Maminka Daniela vzala Mirečka jako obvykle na procházku na čerstvý vzduch... „Žena ho vezla v kočáru, protože Mirek nejen, že nemluví, ale má problém i s chůzí na delší vzdálenosti. Chlapec po cestě usnul. Při projíždění přes větší výmoly kočárek nadskakoval a tehdy se stalo něco, co zní až neuvěřitelně,“ popisuje serveru Pluska.sk otec Miroslav, jak došlo k události, která celé rodině změnila život.

„Můj syn si zlomil krční páteř a ochrnul. Říkal jsem si, že to není možné. Kdyby spadl, to bych ještě pochopil, ale takhle... Lékaři nám vysvětlili, že během spánku je organismus uvolněný a tím i zranitelnější, k tomu se přidaly křehčí (lámavější) kosti a neštěstí je na světě,“ pokračuje bezradný Miroslav. 

Rodina stále neztrácí naději. Je možné, že se stav nejmladšího člena ještě zlepší. „Zatím je to velmi špatné. Synek potřebuje čtyřiadvacetihodinovou péči. Kvůli neschopnosti dýchat mu udělali tracheostomii, což je otevření dýchacích cest,“ vysvětluje otec.

Zdravotní komplikace malého syna s sebou ale přinášejí i další potíže. „Je možné, že bývalka se kvůli těžkému zdravotnímu stavu chlapce vrátí domů, protože tam, kde teď bydlí, by s tím byl problém,“ myslí si Miroslav. „Bude potřeba toho hodně nakoupit. Nevím, odkud na to vezmeme peníze. Já dostávám invalidní důchod a exmanželka opatrovatelský příspěvek. Už teď nás podporují starší děti, jinak bychom nevyžili. Nevím, co nás čeká,“ vysvětluje, co rodinu čeká. 

Sám otec se přitom potýká také s velmi vážnými zdravotními problémy. Nemůže kvůli nim vykonávat klasické zaměstnání ani se postarat o nemocného syna. „Chodím na osmihodinovou dialýzu, proto se o nemocného syna nemůžu starat sám, bez dozoru nesmí zůstat ani minutu. Kromě toho řeším vyšetření Mimky, kterou zbily ty útočnice,“ stýská si hlava rodiny. 

Mimka by měla dost starostí i bez holek, které ji šikanují, kvůli nim má ale ještě i zdravotní problémy. „Je zmatená, stěžuje si, že ji z kopanců bolí zuby, hlava, žebra a oblast břicha. Bojím se, aby neměla doživotní následky,“ popisuje otec. 

VIDEO: Takhle Daniela (14) a Vlaďka (17) zbily nebohou Miriam.

VIDEO: Agresorka Daniela (14), která brutálně zbila Miriam, skončila ve vazbě.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání