Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička Nečesaného napsala kadeřnici: Vazba kvůli dopisu! Obsahuje výhrůžky, tvrdí státní zástupkyně

Autor: ljš, ČTK - 
8. září 2017
05:00

„Osud způsobil, že jsme my i vy trpěli tím, co se stalo.“ Tak začíná dopis, který v květnu poslala babička Lukáše Nečesaného kadeřnici Ludmile B., z jejíhož napadení je její vnuk viněn. V listu ji žádá o omluvu a varuje, že pokud k tomu nedojde, bude ji žalovat.

Dopis, který je součástí spisu, přečetla na začátku líčení státní zástupkyně Lenka Faltusová. „Považovala jsem to za nutné, protože pan předseda to neučinil,“ řekla posléze novinářům.

V listu, který kadeřnice Ludmila B. obdržela v květnu letošního roku, Marie Nečesaná odkazuje na dva rozsudky Nejvyššího soudu, který jejího vnuka propustil z vězení. O jeho nevině je ale prý přesvědčená především proto, že v době, kdy k napadení došlo, byl s ní a jejím manželem už doma.

„Vzhledem ke skutečnosti, že víme naprosto jistě, že náš vnuk je nevinný, musí být vaše výpověď zákonitě nepravdivá. Mohlo se jednat o nepravdu, nebo lež,“ uvedla Nečesaná. O nepravdu jde podle ní v případě, že se kadeřnice spletla na základě svého „nereálného pocitu“, o lež pak, pokud se napadená snaží krýt skutečného pachatele nebo jednala pod nátlakem policistů.

Babička v dopise uvádí, že kvůli procesu, který je proti jejímu vnukovi veden, trpí ona i manžel vážnými zdravotními problémy. Po kadeřnici žádají omluvu a přiznání, že se mohla mýlit. V závěru dopisu Marie Nečesaná napsala, že pokud se kadeřnice neomluví, bude ji rodina žalovat v občanskoprávním sporu.

„Je to neuvěřitelné, já jsem nikoho nenapadla a nevím, za co se mám omlouvat,“ řekla k dopisu při výslechu kadeřnice. Žalobkyně o přestávce mezi výslechy poškozené označila obsah dopisu za výhrůžky. „Byla to snaha o ovlivnění její výpovědi v hlavním líčení. Jde o jeden z důvodů vazby koluzní, což jsem podotkla, když jsem ten dopis dočetla,“ dodala.

Nečesaní to popírají. „Je to čistě osobní aktivita Lukášových prarodičů, kteří jsou zdravotně na tom velmi špatně. Bohužel. Máme jednu oběť loupežného přepadení, což nikdo nezpochybňuje. Je nám to líto, ale tím, že policisté vyrábí z tohoto případu spíš justiční zvěrstvo než omyl, tak to odnášejí zdravotně další lidé. Ti se trápí a ptají se proč,“ vysvětlil pro Blesk.cz otec Lukáše Nečesaného Luděk. „Stav mého dědečka je opravdu vážný a já se nemůžu v Hořicích ani ukázat. On tak nemůže vídat mou dcerku,“ dodal Nečesaný mladší.

montevideo ( 8. září 2017 15:57 )

Ta kadeřnice je evidentně chudá jako kostelní myš. Copak by někdo příčetný k takové bábě neupravené šel? O co by ji chtěl Nečesaný okrást?

mika ( 8. září 2017 15:33 )

kdyby dospělí nehrabali jen peníze a víc se věnovali svým dospívajícím dětem, bylo by nám všem určitě lépe. Nikdy za celý život nepamatuju,že by bylo tolik mladých lidí souzeno za vraždu a loupež, jako v posledních letech. Dnes je doba jen o penězích a na výchovu není čas

bezodkladne ( 8. září 2017 15:32 )

Ne každý protivný spratek ze zbohatlické rodiny musí být nutně i vrah. Většina diskutujících v tom má hned jasno.

donaukinder ( 8. září 2017 15:32 )

 Ta kadeřnice musí bejt blbá jak vojenskej knedlik.

Mattoni12 ( 8. září 2017 15:29 )

 Zkurvena Ukrajinska lharka! Jen prachy taha od rodiny jiste. Necesaneho nepoznala az kdyz ji synacek sel do nem.rici z jake rodiny je. Hnusna lharka od pohledu.Zazalovat ji za krive svedectvi u soudu !!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání