Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Údajný únos podnikatele falešnými policisty řeší soud: Měli po něm vymáhat 376 milionů

Autor: Slávka Červená - 
4. září 2017
20:57

Soud rozplétá únos podnikatele Pavla B. (52) z Uherskohradišťska. Ten měli připravit manželé Jarmila a Jaroslav N. (63), aby od něj vymohli dlužných 376 milionů.

Oběť a Jaroslav N. byli dříve dlouholetí společníci ve firmě Autocames. Obžalovaný mu prodal polovinu firmy, za kterou měl zaplatit 570 milionů. Měl je splácet. „Ale pan N. chtěl peníze najednou hned s tím, abych ručil svým majetkem,“ řekl Pavel B.

Počátkem října 2014 ho podle obžaloby přepadli při cestě domů tři falešní policisté v bílém autě. „Vyhrožovali mi pistolí. Jeden mě zezadu přiškrtil něčím jako drát. Pak mě přetáhli na místo spolujezdce,“ uvedl. Trojice ho poté podle jeho slov odvezla do domova manželů, kde pod pohrůžkou podepsal několik listin. Pak vše řádně zapili. Jarmila N. ho opilého odvezla domů.

Manželé nevypovídali. „Na 95 % jsou to polopravdy a lži,“ řekli Blesku. „Ten den jsem byl úplně jinde, chci na detektor lži. Nechápu, jak jsem se v případu ocitl,“ řekl údajný únosce Robert S. (38) z Brezna.

Výpovědi svědků, kteří únos viděli na silnici, se značně rozcházely. „Na silnici stála dvě bílá auta. Bez nápisů. U jednoho byli dva policajti. Jeden mlátil řidiče,“ řekl jeden z nich. „Bylo to policejní auto na boku s nápisem,“ uvedl druhý. Lišily se i v popisu oblečení „policistů“.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání