Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Nehoda českého autobusu: Pro čtyři zraněné jedou do Itálie sanitky

Autor: ČTK ljš - 
7. srpna 2017
10:18

Čeká je cesta domů! Čtyři zranění z českého autobusu, který v pátek havaroval v Itálii, budou v pondělí propuštěni z nemocnice. Náhradní autobus s 23 klienty dorazil do ČR už v neděli večer.

„Na místo přijel v sobotu náhradní autobus, kterým se v neděli vrátilo zpět domů 23 klientů. V pondělí UNIQA zorganizuje převoz čtyř dalších poškozených domů sanitkami,“ uvedla mluvčí pojišťovny Eva Svobodová.

Při nehodě autobusu s asi 40 turisty utrpěly zranění dvě desítky osob, řidič zemřel. Příčinu nehody, která se stala v malé obci Ronzone mezi Bolzanem a Trentem, budou vyšetřovatelé znát podle české konzulky Jany Karfíkové zhruba za týden. 

Autobus s řidičem byl podle Majera najatý od dopravní agentury. Cestovní kancelář ho využívala pravidelně bez jakýchkoli špatných zkušeností. Zástupci CK se dnes setkají se zraněnými a s českou konzulkou.

Co se přesně stalo, vyšetřuje policie. Podle předchozích vyjádření Majera jeden z cestujících, který je povoláním automechanik, popsal, že autobus jel se zařazeným druhým rychlostním stupněm. Při přeřazení na třetí stupeň se údajně něco stalo. Následně řidič vozidlo strhl do protisvahu. Italská média uvedla, že autobusu selhaly brzdy.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání