Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dáša (16) se oběsila na školních záchodcích: Proč ji nenáviděli?

Autor: aba - 
18. července 2017
10:34

Dagmara Przybysz, teprve šestnáctiletá dívka původem z Polska, žila v Anglii už devět let. Loni v květnu si vzala život na školních záchodcích. Rozhodla se oběsit kvůli nesnesitelné šikaně od svých spolužaček. Vysmívaly se jí kvůli jejímu původu.

Dagmara byla krásná mladá slečna, která měla budoucnost před sebou. Po dokončení střední chtěla studovat fotografii, měla milující rodinu a přítele. Ani to ji ale nezastavilo a 17. května loňského roku se na záchodcích své střední školy v Cornwallu oběsila.

Případ teď projednává soud. U něj zaznělo, že se Dáša své matce často svěřovala s problémy, které ve škole měla. Děvčata se jí prý vysmívala, měla ji nazývat „hloupou Polkou“ a pokřikovat po ní, aby se „vrátila do svojí země“.

Dáša šikanu a rasismus, které její vrstevníci namířili proti ní, těžce nesla. Její sebevraždě předcházel den před tím jeden incident, který se odehrál po hodině tělocviku. Kamarádka Dáši vypověděla, že v šatnách dívka slyšela, jak se jí ostatní děvčata smějí kvůli hře, kterou na předchozí hodině hráli. Dagmara ze zoufalství uhodila pěstí do zdi a musela být ošetřena v nemocnici.

Druhý den ráno volala s pláčem svému otci. Svěřila se mu, že má problém, ale že by mu nejspíše nerozuměl. Ten ji poslal do školy s tím, že si o všem odpoledne promluví. Jenže k tomu už nedošlo. Dagmara se omluvila z hodiny matematiky a odešla na dívčí záchody, kde se oběsila. Její tělo našli až po hodině a půl, přestože následovala polední pauza a na záchodky chodila spousta dívek. Přivolaná záchranná služba už jí nemohla nijak pomoci. Její otec na ni čekal ten den před školou, když mu zavolala jeho žena, že Dáša už nikdy nepřijde.

Pitva prokázala, že se v jejím těle nenacházely ani drogy, ani alkohol. Podle jejích rodičů všechny problémy začaly po nástupu dívky na střední školu, kdy přišla o své kamarády z té předchozí. Doma prý prosila o přeřazení na jinou školu, tahle ale byla podle rodiny nejlepší ve městě, a tak přestup odmítli. Soud teď bude nadále prošetřovat okolnosti její smrti. 

VIDEO: Podívejte se na případ šikany, která agresorovi nevyšla

Video  Tyran si vybral špatnou oběť: Student ho poslal drsným chvatem k zemi!  - internet
Video se připravuje ...

oldedek ( 19. července 2017 09:55 )

Škoda, velká škoda ....

syrucek ( 18. července 2017 15:34 )

 nejlepší škola ve městě... tak teď můžou být rodiče té mrtvé holky spokojeni

mart33 ( 18. července 2017 13:19 )

Ano, východoevropané jsou v pozici méněcenných negrů. Protože rasismus vůči Slovanům media připouští, ale vůči barevným nikdy. Poděkovat můžeme našim politikům co jsou od roku 89 u moci.

skaara ( 18. července 2017 12:31 )

Já si taky prošla krutou šikanou a neměla jsem sebemenší šanci se ubránit dvou kreténům o tři hlavy vyšším. A nikdo nic neřešil, všichni jen házeli vinu na mě, takže jsem dokonce uvažovala o tom, že si seženu zbraň a tyrany při dalším útoku zastřelím. Ale věšet jsem se nechtěla i když to bylo kruté, spíš jsem doufala v pomoc dospělý, ale ta nikdy nepřišla, tudíž mi čin té dívky připadá sice krutý, ale nepřekvapivý.

spania ( 18. července 2017 12:09 )

Chudák holka...Byla moc hezká,ale taky hloupá,mohla to řešit jinak.Škoda jejího mladého života,všechno měla ještě před sebou...Divím se některým rodičům,že se musí nutně někam stěhovat a nenechají své děti dokončit školu tam,kde byly zvyklé a měly tam kamarády.A zvláště v tomhle věku je to dost kruté.Mohli své dceři aspoň pomoct a pochopit jí,umožnit jí,aby zkusila jinou školu.Ne všechno,co se zdá nejlepší,ve skutečnosti taky nejlepší je.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání