Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dominiku (1) pokousal pes uvázaný u plotu: Holčička bojuje o život!

Agresivní pes pokousal roční holčičku. (Ilustrační fotografie)
Agresivní pes pokousal roční holčičku. (Ilustrační fotografie)  (Autor: Shutterstock, archiv)
Autor: lm - 
6. července 2017
09:04

Teprve roční holčička bojuje o život poté, co ji pokousal pes uvázaný u plotu. Dominiku pes kousl do hlavičky a musel pro ni přiletět vrtulník, který ji přepravil do dětské fakultní nemocnice v Bratislavě.

K tragédii došlo v pondělí odpoledne ve slovenské obci Palárikovo. „Děvčátko na dvoře rodinného domu přišlo k plotu, u kterého byl uvázán pes plemene stafordšírský teriér. Pes dítě kousl do pravé zadní části hlavičky a ucha,“ popsala serveru Čas.sk krajská policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Zraněná holčička skončila v nemocnici v Nových Zámcích, kam pro ni přiletěl vrtulník a dopravil ji do Bratislavy. „Holčička s otevřenými ranami v oblasti hlavy byla transportována vrtulníkem do Dětské fakultní nemocnice v Bratislavě,“ potvrdil mluvčí záchranářů Boris Chmel. Momentálně se nachází na oddělení ARO a čeká ji chirurgický zákrok.

Podle informací Nového Času pes patřil bratrovi Dominičina otce. Po útoku zvíře skončilo v 15denní karanténě, protože není jasné, zda má potřebná očkování. Případem se také zabývá policie, která zahájila trestní stíhání pro přečin ublížení na zdraví.

Odborník na výcvik psů deníku řekl, že pes neměl u plotu co dělat. „Na návštěvu se se psem nechodí. Navíc, pokud byl uvázán, byl v pozici ochránce. Ten pes potřebuje výcvik, má v sobě určité instinkty. Je odpovědnost rodičů, aby pohlídali dítě tak, že se ke zvířatům nekontrolovatelně nedostanou. Může totiž dojít k zkratovému konání psa,“ uvedl Petr Zatrák.

Video: Dva pitbulové pokousali menšího psa i jeho majitele


Video  Dva pitbulové pokousali menšího psa i jeho majitele.  - Youtube
Video se připravuje ...

pepen ( 6. července 2017 20:58 )

Roční dítě musí matka hlídat...chyba je na straně matky!!!Kde byla matka....kouřila nebo brala drogy!!!!Tak malé děti musí být neustále pod kontrolou!!!!

vosavopruz ( 6. července 2017 20:41 )

kdybych měl psa a smrtelně by napad malé dítě,tak si ho nenechám A na tyhle plemena mám svůj názor,nejsou to domácí mazlíci,ale zabijáci.

naidka ( 6. července 2017 16:05 )

Jsme tam hodně často, náš pes je u nich zvyklý, ale přesto je pořád připravený na start.

vosavopruz ( 6. července 2017 15:03 )

Tyhle vobludy bych nechal hlídat jenom vojenske objekty,většina lidí co to vlastní nejsou normální nebo přímo primitivní.Jestli dítě zemře,tak bych tu bestii nechal utratit.Normální pejsky mám rád,ale tohle ne.

hahapch ( 6. července 2017 14:57 )

Tak u nás je normální že známi co jsou na vycházce se psem se někdy zastaví na pokec a psa uváží také u plotu zevnitř nebo u branky, nikdy se dětem nic nestalo bud jej znají a pomazlí se s ním nebo ví že když jej neznají nemají k němu chodit až po zeptání majitele ale co dělala tak malá holčička sama venku bud i na dvoře, takové roční dítě má být pod kontrolou stále!!! pes za tuto situaci vůbec nemůže hlídal prostor a sebe, cítil se v ohrožení neznal jí, může za to matka nebo dospělí kteří měli na starost holčičku, ted chudáček trpí a snad Bůh dá a uzdraví se a bez následků i když kdo ví... záleží které důležité centra v hlavičce pes svými zuby poškodil přejí jí at se z toho dostane a co nejdříve a ponaučení rodičům dítě v tomto věku nikdy ne nechat samotné!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání