Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Polský Fritzl dostal 25 let v base: Znásilňoval manželku i vlastní dcery ve sklepě

Mariusz Sz. byl za znásilňování manželky a dcer poslán do vězení na 25 let.
Mariusz Sz. byl za znásilňování manželky a dcer poslán do vězení na 25 let.  (Autor: Reprofoto televize TVN24)
Autor: shp - 
22. června 2017
07:50

Hotové peklo na Zemi udělal ze životů vlastní rodiny polský dělník Mariusz Sz. (43) z malé vesnice poblíž města Puck. Svoji ženu znásilňoval pět let, z toho ji dva roky věznil ve sklepě. Sexuálnímu násilí neunikly ani jeho dvě tehdy nezletilé dcery. Muži se kvůli jeho nechutným praktikám a týrání rodiny přezdívá polský Fritzl podle zrůdy z Amstettenu.

Manželku Ewu (31) znásilňoval Mariusz dennodenně. Bil ji, týral a mučil. Nepřestal ani, když otěhotněla. Znásilňování trvalo dlouhých pět let. Dva roky z toho byla Ewa držena jako sexuální otrok ve sklepě rodinného domku.

Mariusz se k ní choval jako ke zvířeti. Žila tam bez světla, vody a záchodu. Se spoutanýma rukama i nohama jedla z misky chleba s vodou jako pes, zaznělo u soudu podle televize TVN24. Polský Fritzl však nebyl jediný, kdo ženu zneužíval.

Perverzní dělník si domů vodil často opilé kamarády, kteří jeho manželku zneužívali také. Za násilný sex s ní mu platili 20 zlotých, což je v přepočtu 120 korun. Když se ženě podařilo konečně utéct, stalo se něco nevídaného.

Nikdo jí nevěřil! Vyšetřování bylo dokonce mezi lety 2011 a 2013 pozastaveno kvůli nedostatku důkazů. Prokuratura ho ale v roce 2016 opět otevřela kvůli závažnosti a zneužívaným dětem. Muže pomohl usvědčit deník starší dcery.

Soud v Gdaňsku nakonec Mariusze uznal vinným ze znásilňování, týrání a věznění. Do vězení ho poslal na 25 let. Spravedlnosti bylo nakonec dosaženo, ale Ewa ani její dcery se ze svého vlastního psychického pekla možná nikdy nedostanou.

Podívejte se na záběry z osvobození znásilňované ženy, kterou držel v kontejneru přivázanou na řetězu dva měsíce sériový vrah.

Video  Záběry z momentu, kdy policie objevila a po dlouhých dvou měsících osvobodila unesenou Kalu Brown.  - Youtube/Mike Hartman
Video se připravuje ...

nika70 ( 22. června 2017 11:48 )

Tak jak se toto nikdy nedělo za komunistů, tak přece ani v katolickém Polsku se to neděje. To přece Bůh nedopustí!

ivoadler ( 22. června 2017 11:28 )

Ale určitě chodil do kostela. Poláci jsou pobožný.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání