Josef D. starší (54), jeho syn Josef (24) a bratr staršího Josefa Karel (53) se totiž pokusili unést už dříve v Třebíči dívku, která ve spisu figuruje jako Anna ! Té se však podařilo uniknout. V opačném případě by nejspíš skončila coby zamýšlená sexuální otrokyně místo nešťastné Michaely! „Tento úmysl tehdy obžalovaným nevyšel,“ podotkl žalobce Jiří Morava.

Loni 15. srpna těsně před 17.hodinou se tak trojice zmocnila 18-leté Michaely. Ta se vrátila s matkou z Telče a chtěla počkat na autobus, kterým za ní jel přítel David. Pár minut před jeho příjezdem ale u zastávky zastavil Ford Galaxy s karavanem. Mladší Josef s pomocí strýce Karla vtáhl dívku přes její odpor do auta. Na místě pak Míšin přítel s její matkou našli jen růžový nazouvák a sluchátka. Mobil únosci zahodili do pole.3443632:gallery:true:trueV prostorném autě seděla vzadu první manželka hlavního obžalovaného Josefa D. staršího, Jarmila s jeho syny z druhého manželství s Monikou D. – hrůza se tak odehrávala i před očima dvou a čtyřletého dítěte. Jarmila, která je zbavena svéprávnosti, unesené dívce nijak nepomohla. Jen seděla na sedadle a mlčela. Hlavní slovo měl starší Josef u volantu, u kterého znalci určili IQ 80 a jeho osobnost popsali jako primitivní a násilnickou.

Exmanželka č.2: Je to psychopat!

Popis života Josefa D. staršího nepřestává šokovat. Poté, co se rozvedl s nesvéprávnou Jarmilou, našel si podstatně mladší Moniku, s kterou zplodil syny Jaroslava (2) a Tomáše (4). Po pár letech se vztah zvrtl v nepřetržitý řetězec násilí. „Začal mě mlátit, bil mladého Josefa i Jarmilu, která s námi žila dohromady. Neustále po mě vyžadoval sex, někdy i pětkrát denně. Tahle hrůza trvala deset let, začala jsem pít, byla jsem v hajzlu,“ popsala Monika D. soužití s Josefem starším.

Žena, která však rozhodně nebyla neviňátkem, přiznala, že peníze pro rodinu vydělávala nejstarším řemeslem. „Odstěhovala jsem se, pracovala na privátu v Brně. Z peněz za sex jsem platila alimenty na kluky, opatrovnictví přiřkli po rozvodu manželovi,“ uvedla Monika D.

Čtyři dny hrůzy

Ani po rozvodu nenastal klid. Josef starší adresoval exmanželce výhrůžky třeba formou SMS. Napsal jí třeba, že přijede do Brna na privát a „všechno to tam vystřílí.“ Na přelomu loňského února a března pak podle obžaloby provedl další únos. Tentokrát měl uvěznit exmanželku a po čtyři dny ji znásilňovat ve svém domě na Třebíčsku. V obydlí si přitom po celou dobu zdržovala nesvéprávná Jarmila, syn Josef a hoši z manželství s Monikou!

„Křičel, že když chodím za peníze, on to bude mít zadarmo. Brečela jsem, ale to mu bylo jedno. Hodil mě na postel a znásilnil vždy dvakrát denně. Pak jsem musela souložit i s Josefem mladším, to vše za jeho přítomnosti. Slyšela to i Jarmila, co se v pokoji dělo,“ popsala Monika D. „čtyři dny hrůzy“. Své znásilňování neoznámila, protože prý měla strach. „Je to psychopat,“ podotkla na adresu Josefa D. staršího.

Ten si za tento další exces vysloužil obvinění z únosu a znásilnění – vedle Míši R. i exmanželky Moniky. Obhajoba ale tvrdí, že jde o výmysl pomstychtivé ženy. „Živila se prostitucí, o oba chlapce se na rozdíl od mého klienta, kterému byli svěřeni do opatrovnictví, vůbec nestarala. Její výpověď je nevěrohodná, jde jí jen o zrušení opatrovnictví, “ uvedl obhájce Josefa D. staršího Vladimír Valášek.

Obhájce má prázdné ruce

Celý případ trojice českých Fritzlů každopádně dospěl u brněnského soudu do závěrečných řečí. Ani při nich nechyběly stěží uvěřitelné situace. Například Josef D. starší se poté, co mumlavým hlasem řekl, že všeho lituje, rozbrečel. A lehkou pozici neměl ani jeho obhájce, když řekl, že drtivou většinu argumentů obžaloby nemá čím rozporovat. „Snad mohu ve prospěch klienta uvést to, že se doznal a svého počínání lituje,“ prohlásil Vladimír Valášek.

Video
Video se připravuje ...

Obhájce Josefa D. staršího Vladimír Valášek se vyjadřuje k obžalobě klienta z únosu a znásilnění Michaely R. a exmanželky Moniky Zdeněk Matyáš

Žalobce Jiří Morava navrhl pro Josefa D. staršího 12 let za mřížemi, pro jeho bratra Karla rozmezí mezi 10 až 11 roky odnětí svobody. Co se týká Josefa mladšího, který byl podle znalců ve všem závislý na rozhodnutích dominantního otce, podle žalobce by se trest měl pohybovat kolem poloviny sazby od 5 do 12 roků vězení. Rozsudek padne ve středu 24.května.  
Fotogalerie
12 fotografií