Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nečesaný udělal nečekané rozhodnutí: Tenhle krok se vyšetřovatelům líbit nebude!

Autor: ljš - 
1. května 2017
05:00

Prožívá jeden zvrat za druhým! Lukáš Nečesaný (25) stále čeká, kdy udělají soudy za jeho kauzou definitivní tečku. Velkou naději mu nyní ale dal Nejvyšší soud, jenž ho znovu pustil na svobodu a z případu kvůli pochybením odvolal soudce, který ho už třikrát odsoudil. Mladík o své kauze napsal knihu.

Nečesaný Blesk.cz řekl, že o napsání knihy uvažoval spolu se svou rodinou už dlouho. „Chtěli jsme se s veřejností podělit o naši hrůznou zkušenost,“ vysvětlil mladík, kterého soudy poslaly za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích na 13 let za mříže.

„Já sám v knize popisuji zejména to, co jsem za mřížemi prožíval. Chci, aby si lidé přečetli, jak se vlastně ve vězení může cítit člověk jako já, který je svědkem v nějakém případu a vůbec nic neudělal, včetně také toho, co v takové situaci prožívá jeho rodina, která trpí stejně jako on,“ řekl Nečesaný.

Kniha, která by měla vyjít v červnu, podle něj také popisuje vývoj celého případu. „Procesní pochybení a zejména extrémní rozpory mezi skutkovými zjištěními a provedenými důkazy,“ upozorňuje autor.

Na knize ale nechce vydělávat. „Od začátku jsme zvažovali, že případný výtěžek půjde na charitativní účely. Nakonec jsme se domluvili, že zisk, ať už bude jakýkoliv, poskytneme Spolku Šalamoun,“ řekl. Právě organizace vedená aktivistou Johnem Bokem se v jeho případu silně angažovala.

Krom knihy a pozitivního rozhodnutí Nejvyššího soudu je v Nečesaného životě ještě další novinka. „Splnil jsem manželce přání a nechal jsem se o Velikonocích pokřtít,“ pochlubil se. 

Nečesaný už také zná jméno muže, který o něm bude v novém procesu rozhodovat. Roli soudce Jiřího Vacka, kterému případ po řadě výtek odebral Nejvyšší soud, převezme Miroslav Mjartan, který poslal na doživotí manžele Stodolovy nebo vražedkyni čtyř dětí Romanu Zienertovou.

Poslechněte si rozhovor, který Nečesaný poskytl Blesku poté, co mu Vrchní soud potvrdil třináctiletý trest.

Video  Manželé Nečesaní o rozsudku  - David Malík, Lucie Šulcová
Video se připravuje ...

Po

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání