Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šéf tanečního souboru zneužíval nezletilé dívky: Jedna s ním spala už od 14 let!

Autor: Vlaďka Hradská - 
8. února 2017
05:20

Otřesný případ vedoucího tanečního spolku ve Strakonicích Z. M. (32), který podle policie zneužíval nezletilá děvčata ze souboru, dál otřásá městem. Všechny zaskočilo, že muž souložil s nezletilou, a k tomu ještě některé dívky fotil nahé. Za něco podobného byl přitom už jednou odsouzen, a to v roce 2008.

„Dívky, které fotil obnažené, byly nejméně tři. Více ale, vzhledem k tomu, že byly nezletilé, sdělovat nebudeme,“ řekl včera Blesku policejní mluvčí Jiří Matzner. Kde tedy a za jakých okolností fotografie obnažených tanečnic vznikaly, není zatím zcela jasné.

Jisté ale je, že soubor často vyjížděl na četná vystoupení, soustředění a přehlídky. Je tedy možné, že si vedoucí souboru z dívek udělal modelky například v šatnách kulturních domů, v tělocvičnách nebo třeba i ve volné přírodě? Blesk také zjistil, že intimní snímky, které mohly policisty nejvíce znepokojit, šéf souboru pořídil se svojí tehdy nezletilou přítelkyní na dovolené u moře.

Právě s touto tanečnicí má muž delší vztah, který začal už před jejím patnáctým rokem. A ten pokračuje několik let, tedy i teď, když už je dívce více než 15 let.  Kauza zneužívání nezletilých dívek vyšla najevo zřejmě poté, co se ozvala bývalá partnerka tanečníka.

Sama také tančila ve spolku a po rozchodu s vedoucím ho opustila. „Asi si myslela, že bez ní soubor nebude fungovat. Ale šlo to dál, protože byl zavedený a úspěšný. Ze soutěží si přivezl řadu pohárů. Je možné, že by se mu chtěla takto pomstít,“ míní mnozí z okolí taneční skupiny.

Skutečnost, že šéf tanečního souboru už byl před 9 lety za pohlavní zneužívání podmínečně odsouzen, mu může pořádně přitížit. Blesku to potvrdil jeden z renomovaných advokátů. „Jasně věděl, že se pohlavním stykem s nezletilou dopouští trestného činu. I když trest byl z jeho trestního rejstříku už dávno vymazán, a je tedy »čistý«, tato skutečnost bude určitě hrát důležitou roli při klasifikaci trestného činu a při soudním líčení. To je prostě natolik závažné, že to nelze pominout,“ řekl advokát.

Policie obvinila šéfa tanečního spolku ve Strakonicích z pohlavního zneužití a ohrožování výchovy dítěte. Podle vyšetřovatelů měl na podzim v roce 2015 nejméně pětkrát souložit s dívkou, které ještě nebylo 15 let. Navíc jako vedoucí zneužil svého postavení a fotil nejméně tři dívky ze souboru nahé. Hrozí mu až 8 let za mřížemi.

ivoadler ( 8. února 2017 16:45 )

Když ony tyhle -náctileté mají neuvěřitelný sexuální elán. Zvlášť když si tím mohou pomoct. Jasný ale je, že měl odolat. Tolik mozku snad v hlavě má.

Anonym1888 ( 8. února 2017 11:08 )

a to si poznal podle čeho, podle které fotky?

alfasamec ( 8. února 2017 09:29 )

ne,ne, žádný pedofil, pouze bylten hoch krapet nedočkavý.

deratizater ( 8. února 2017 09:01 )

Takového Trumpa obvinily některé americké babky v důchodovém věku že jim Trump sahal na kozy před desítkami let!

mak ( 8. února 2017 07:10 )

 Proč se mažou záznamy z rejstříku trestů? Jaký to ma potom význam? Toho, kdo mazal, zavřít, napomáhal zločinu tim, ze se nedalo zjistit, ze panáček není zodpovědný pro praci s mládeží.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání