Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Usmrcení z nedbalosti? Policie šetří smrt lyžaře (†50) na Ještědu. Srazil se s horskou službou

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK ljš - 
30. ledna 2017
13:21

Tragickou smrt padesátiletého lyžaře na Ještědu v Liberci prověřuje policie jako možné usmrcení z nedbalosti. Nikdo zatím obviněn nebyl. V neděli dopoledne se lyžař střetl na sjezdovce se čtyřkolkou horské služby, následkům zranění v nemocnici podlehl.

„Kriminalisté na případu pracují a zjišťují veškeré důležité okolnosti a míru zavinění,“ uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Nehoda se stala podle ní na sjezdovce Liberecká. Horští záchranáři byli na cestě k pacientovi, který byl v nepřístupném terénu. „Než ale čtyřkolka, která měla zapnuté světelné i signalizační zařízení, stačila k pacientovi dojet, vyjel z místa zúžení sjezdovky padesátiletý lyžař, který narazil do přední části čtyřkolky,“ řekla v neděli Suchánková. Muž krátce po převozu do nemocnice zemřel. Policie přivítá informace od lidí, kteří srážku viděli. Poskytnout je mohou na lince 158.

Obdobná tragická nehoda se stala na Ještědu v roce 2005. Jednatřicetiletá žena tehdy při lyžování narazila do terénního auta a řadě těžkých zranění podlehla v liberecké nemocnici. Nehoda se stala v nepřehledném úseku, kde se sjezdová trať křížila s takzvanou Televizní cestou a kudy jezdila vozidla ke skokanským můstkům. Řidiče vozu soud zprostil obžaloby a konstatoval, že vina je na straně střediska. Sportovní areál Ještěd zaplatil ze své pojistky 240 000 korun druhovi zemřelé ženy. Zároveň vybudoval v místě křížení tunel, aby se podobná nehoda už nemohla opakovat.

Kam na lyže v Moravskoslezském kraji?

Kam za lyžováním i valentýnskou romantikou? Zkuste malebné Beskydy

Kde se lyžuje v Beskydech? Báječné sjezdovky i běžkové tratě

strycbrady ( 30. ledna 2017 13:51 )

A to chceme pořádat OH. Potěš koště.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání