Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Prostějově přepadl tři bary, policie už ho má

Muž spáchal zřejmě sebevraždu skokem z branických skal.
Muž spáchal zřejmě sebevraždu skokem z branických skal.  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
27. prosince 2016
12:36

Policisté zadrželi jedenadvacetiletého muže podezřelého z loupežných přepadení tří barů v Prostějově a krádeže peněz v restauraci. Mladík se policistům přiznal a u soudu mu za loupeže a krádež hrozí až deset let vězení. Soudce poslal obviněného do vazby, řekl dnes policejní mluvčí František Kořínek.

Zadržený muž je podezřelý z toho, že na začátku prosince přepadl bar ve Svatoplukově ulici v Prostějově. „Servírka pachateli pod pohrůžkou nožem vydala peněženku s denní tržbou téměř 18.000 korun,“ uvedl Kořínek. Obsluhu dalších dvou barů v ulicích Dolní a Plumlovské muž přepadl minulý týden ve středu. Znovu pohrozil nožem a odnesl si několik tisíc korun.

„Pachatele se policistům za vydatné pomoci pracovníka ostrahy baru podařilo zadržet v baru v Krasické ulici, nedlouho po poslední loupeži,“ uvedl Kořínek, podle kterého kriminalisté mladému muži všechna tři loupežná přepadení prokázali. „Na základě předložených důkazů se muž k činům poté doznal,“ řekl.

Policisté zároveň zjistili, že muž má na svědomí i prosincovou krádež v jedné z prostějovských restaurací. „Ze stolu měl odcizit obálku s finanční hotovostí 12.000 korun. Také k tomuto činu se pachatel doznal,“ dodal Kořínek.

Zadržený muž byl na začátku letošního roku za podobnou trestnou činnost potrestán soudem podmíněným trestem. „Z důvodu zabránění další trestné činnosti pachatele a z obavy, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, podali kriminalisté podnět na jeho vzetí do vazby. Ten soudce akceptoval a rozhodl o umístění obviněného do vazby,“ uvedl Kořínek.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání