Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okradl seniorku s fenomenální pamětí: Zapamatovala si SPZ auta, ve kterém lupič ujel

Okradl seniorku s fenomenální pamětí: Zapamatovala si SPZ auta, ve kterém ujel (ilustrační foto)
Okradl seniorku s fenomenální pamětí: Zapamatovala si SPZ auta, ve kterém ujel (ilustrační foto)  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: dce - 
15. prosince 2016
13:55

Sprostě využil momentu překvapení zloděj na Plzeňsku. Šestašedesátiletou seniorku okradl za bílého dne o tašku s penězi a platební kartou. Jenže si vybral špatnou oběť – paní si totiž zapamatovala SPZ jeho auta, a police ho tak mohla rychle dopadnout.

Zloděj přepadl seniorku v obci Merklín na Plzeňsku minulý týden. Mladý muž k ní přistoupil zezadu a v momentu překvapení jí ukradl igelitku. V té měla poškozená žena papírovou tisícikorunu, drobné mince a platební kartu. Žena krádež nahlásila policistům z obvodního oddělení Stod, duchapřítomně si zapamatovala, že pachatel odjel z místa ve vozidle tmavé barvy a vybavila si i některé číslice z registrační značky,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Fialová.

Policistům se auto podařilo brzy vypátrat a zjistit, že mířilo k Přešticím. Místní policisté díky záznamům z kamer inkriminovaný vůz objevili na benzinové pumpě a poté i jak projíždí přes celé náměstí. 

„Díky osobní a místní znalosti se podařilo ustanovit i podezřelého, který z místa činu s vozidlem odjel,“ informovala mluvčí. Devětatřicetiletý muž se k činu zakrátko přiznal.

„Muži byl předán záznam o sdělení podezření pro přečin krádeže tašky, kterou měla osoba při sobě, a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ doplnila Fialová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání