Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragická smrt těhotné Stely (†22) a nenarozeného miminka: Svědectví z osudného dne!

Autor: shp - 
12. prosince 2016
18:30

Slzy smutku mu tečou z očí a v hlavě má plno nezodpovězených otázek. Štefan (24) ze slovenského Egreša přišel o vysněnou dcerku Elu a jen dva dny na to i o lásku svého života Stelu (†22). V sobotu je obě dvě pochoval v bílé rakvi. Vdovci se stále honí hlavou, zda lékaři nemohli udělat více. Jenže na případu mnohé nesedí.

Z trebišovské nemocnice, kde těhotnou ženu přijímali, vyslali jasný signál, že v případě něco nehraje. U rodičky totiž měli podezření na prasklou lebku, což podle nich muselo být způsobeno úrazem. O tragédii promluvil pro Nový Čas hasič a záchranář Jozef (31), který byl se Stelou v osudný den.

Srdcervoucí příběh krásné Stely vyvolává stále mnoho otazníků. Mladá žena byla před smrtí hospitalizovaná v trebišovské nemocnici, kde nejprve zjistili, že srdíčko její dcerky v bříšku předčasně dotlouklo. Za dva dny zemřela i samotná Stela.

„Nemocnice přijala těhotnou ženu s vážnými vnitřními poraněními způsobenými pravděpodobně úrazem. Bohužel plod byl v čase jejího příchodu mrtvý. Lékaři udělali maximum, aby zastavili rozsáhlé vnitřní krvácení,“ řekl Tomáš Kráľ, mluvčí Světa zdraví, pod který nemocnice patří.

Jozef Artim, který pracuje jako dobrovolný hasič a záchranář, se vezl krátce před hospitalizací ženy právě se Stelou a jejím manželem v autě. „Neměla žádný úraz, neměli jsme žádnou nehodu a byla bez jakékoliv újmy na zdraví. Pro jistotu jsme ji na vozíku předali personálu v nemocnici. O nějaké ulomené lebce nemůže být řeč,“ říká hasič.

Zoufalý vdovec Štefan je přesvědčený, že pochybila nemocnice. „Nedokážu si to vysvětlit, ale stojím si za tím, že moje Stelka neměla žádné problémy, stěžovala si jen na bolesti žaludku,“ řekl se slzami v očích. Za zetěm stojí i rodiče Stely Štefan a Beáta, kteří přišli o jedinou dceru.

„Celý den ji nic nebylo. Kdyby měla úraz a zlomeninu lebky, dovezli by ji do nemocnice s bolestmi hlavy, a ne s břichem. Muselo se něco stát, o čem přesně nevíme. Věříme zeťovi a nemocnici, kde mohli udělat víc,“ řekla zdrcená máma Stely.

mdada49 ( 12. prosince 2016 22:18 )

Já mám v tom jasno. Plačící a truchlící Štefko ji trošičku dobil !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání