Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Obětovala svůj život pro dceru! Těhotná Elena (†36) odmítla chemoterapii, rakovině podlehla

Autor: lm - 
5. listopadu 2016
22:59

Obětovala svůj život, aby zachránila svou dcerku. Elena Furlan (†36) z italského městečka Tricesimo odmítla chemoterapii, která by jí sice dala šanci na přežití, ale zabila by její nedonošené miminko. Dcerka se narodila zdravá a maminka si s ní užila krásných jedenáct měsíců. Elena ale bohužel rakovině nakonec podlehla…

Elena Furlan byla v raném stadiu těhotenství, když jí doktoři sdělili zdrcující zprávu. Našli jí zhoubný nádor a oznámili, že kvůli němu dítě pravděpodobně nedonosí. Navíc chemoterapie by pro její miminko znamenala jistou smrt. Elena se ale rozhodla postavit se osudu a léčbu odmítla.

„Jak bych mohla zabít mé malinkaté a bezmocné děťátko. Ne, moje dítě musí přežít,“ vysvětlila doktorům své rozhodnutí a doufala v zázrak. Ten loni v listopadu skutečně nastal, když navzdory předpovědím porodila zdravou holčičku. Dcerku pojmenovala Maria Vittoria a užívala si s ní každou minutu. Pak ale přišla krutá rána osudu.

Elena letos v říjnu smrtelné rakovině podlehla. Stalo se tak pouhých jedenáct měsíců po narození dcery. Tu teď bude vychovávat Elenin partner.

Maminka před smrtí napsala své dceři ještě dopis na rozloučenou, při jehož čtení se hrnou slzy do očí. „Miluji tě, mé děťátko. Ty a já jsme spolu bojovaly jako lvi a vyhrály jsme. Všechny jsi porazila. Má nejmilejší, od té doby, co jsi se mnou, jsem poprvé začala doopravdy žít. Občas přemýšlím nad tím, jak by bylo neskutečně smutné, kdybych tě na svět nepřivedla, protože předtím jsem nechápala smysl života a jaké to je milovat někoho nade vše. Miluji tě, má dcerko. Miluji tvůj úsměv. Miluji ti zpívat. Miluji tě líbat, chtěla bych to dělat napořád. Nekonečně tě miluji.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kravanebeska ( 6. listopadu 2016 07:46 )

Obetava, nebo sobecka? Pro me to druhe, z holcicky je polovicni sirotek uz od miminka, a to proto, aby si zenska zkusila, jake to je byt matkou? :-/ Jako takova hra? Jo, je to bozi! Tak dik za zkusenost a cau, porad si sama. A vy ostatni se o ni postarejte, vsak to date.

Zobrazit celou diskusi