Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lupiči si odnesli historické zbraně za milion: Sběratel nabízí odměnu

Autor: ČTK, lm - 
3. prosince 2016
19:57

Policisté pátrají po dvou mužích, kteří přepadli starší pár v bytě v pražské Kostelní ulici a ukradli jim sbírku historických zbraní za více než milion korun. Na webu o tom informovala pražská policejní mluvčí Iveta Martínková. Majitel bytu vypsal odměnu 50.000 korun tomu, kdo pomůže k dopadení pachatelů nebo nalezení starožitných zbraní.

Přepadení se stalo 9. září dopoledne. Dva neznámí muži se přes dveře představili jako kriminalisté, a obyvatelka bytu jim proto otevřela. Když už byli v chodbě, vytáhl jeden z mužů pistoli a ženu svázal. Poté si oba muži nasadili kukly a svázali ještě manžela ženy, který právě odpočíval ve vedlejším pokoji.

"Po zhruba dvouhodinovém prohledávání si z bytu odnesli několik desítek tisíc korun a 31 starožitných zbraní v hodnotě přes jeden milion korun," uvedla mluvčí.

Jednomu z mužů je mezi 40 až 50 lety, měří zhruba 185 centimetrů. Má sportovní postavu, šedivé mírně zvlněné vlasy ke krku a šedivou prořídlou bradku. Hovořil česky bez přízvuku či vady řeči. Druhý z mužů je ve věku mezi 30 až 40 lety. Na očích měl dioptrické brýle se silnějšími obroučkami. Mluvil ukrajinsky, rusky nebo polsky.

Lidé mohou jakékoliv informace o pachatelích nebo ukradených zbraních sdělit na linku 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání