Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Muž s pistolí držel v cestovce rukojmí. V Paříži teď prchá policii

Autor: ČTK, kal, bud - 
2. prosince 2016
21:20

Neznámý pachatel dnes přepadl sídlo cestovní kanceláře v Paříži. Ještě před zásahem policejního komanda muž z místa uprchl a policisté po něm nyní pátrají. Podle úřadů byl muž vyzbrojený patrně pistolí. Nikomu ze zadržovaných se nic nestalo. Pařížská policejní prefektura od počátku incident hodnotila jako loupežné přepadení, a nikoli jako teroristický čin.

„Ozbrojená loupež, třída Massena v Paříži: Ukončena intervence brigády pro pátrání a zásah (BRI). Vyšlo šest osob. Lupič nebyl na místě,“ uvedla na internetové sociální síti pařížská policejní prefektura. Jiné zdroje informovaly o sedmi rukojmích, kteří vyšli bez úhony.

Podle serveru deníku Le Figaro vyšli rukojmí až poté, co do budovy vstoupili policisté. „Jsou tam dvě různá podlaží, v přízemí a v suterénu. Přítomní zaměstnanci měli strach, že je lupič stále na místě, což ale nebyl ten případ. Policie zasáhla a všechny vysvobodila,“ řekl novinářům starosta 13. pařížského obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. „Lupič nebyl ještě zadržen,“ dodal.

Úplné uzavření místa

Bezpečnostní síly okolí kanceláře v jižní části metropole, která už byla v minulosti cílem loupežného přepadení, během incidentu uzavřely a vyzvaly automobilisty, aby se oblasti vyhýbali. Po dnešním přepadení alarmovala policii žena přítomná v budově.

Podle agentury Reuters kancelář sloužila zejména pro zákazníky z Asie, kteří tam uskutečňovali transakce v peněžní hotovosti.

Ve Francii jsou podobné incidenty brány citlivě od teroristických útoků, při kterých od loňského roku zahynuly stovky lidí. V zemi nadále panuje výjimečný stav.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 2. prosince 2016 21:17 )

Co by chtěl krást? To je jen vyplašenej Frantík, co chce jen letenku, jako uprchlík do prázdný Afriky!!

newworldorder ( 2. prosince 2016 20:49 )

 Mediální tlak hravě způsobí, že z těch, co stále zvěrstva páchaj, udělaj lidi. Úsudek se ztrácí a vrhá šedej stín, až pravda vykrvácí, bude pozdě, už to vím. Ten, co toužil válku s ropou probudit, nechal vlastní lid tak sprostě v troskách zahubit. A tahle divá monstra pak dokonala zášť, ten, kdo ruce krvavý měl, nosí čistej plášť. Jména k čemu jsou, snad jenom na hroby, obrátí se z toho všeho země naruby. Zase budou lhát, řídit tenhle svět, mediální klam kam může spět? Zase budou lhát, všichni poddaní udiveni jsou, kdo tahá nitkami. A zase budou lhát, řídit tenhle svět, mediální klam kam může spět? A zase budou lhát, a všichni poddaní udiveni jsou, kdo tahá nitkami.

pp10 ( 2. prosince 2016 20:44 )

A co jako chce v té cestovce ukrást??????

Zobrazit celou diskusi