Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Případ nálezu mrtvoly a raněného na poli: Lupiči dostali 19 a 23 let!

Autor: ČTK ljš - 
30. listopadu 2016
13:19

Za loupežné vraždy nedaleko Mladé Boleslavi si mají dva muži odpykat 19 a 23 let ve vězení. Jedna oběť podlehla brutálnímu napadení, druhá přežila díky vysoce specializované lékařské péči. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat.

Případ se stal v noci z 23. na 24. dubna letošního roku. V neděli odpoledne byli na polní cestě mezi obcemi Bukovno a Vinec nalezeni dva ležící muži. Jeden zemřel, druhého se podařilo zachránit. Těla v poli našel kolemjdoucí a pak pomohli lékaři.

Státní zástupce Tomáš Milec z vraždy a pokusu o druhou vraždu vinil dělníka Rostislava Soukopa a nezaměstnaného Rostislava Zámečníka, kteří svoje oběti poznali v noci v baru v Mladé Boleslavi. Podle spisu nejprve naložili do auta prvního muže, odvezli ho na místo činu, kde ho Zámečník podle spisu opakovaně mlátil a kopal do hlavy. Pak mu vzali 12.000 korun a mobilní telefon. 

Poté se vrátili do baru a odehrál se stejný scénář. Do auta naložili dalšího muže, který skončil zmlácený na poli. Muž přišel o 2400 korun a mobilní telefon. Získané peníze si obžalovaní podle spisu rozdělili. Zámečník se podle obžaloby později na místo vrátil a zasadil oběti několik bodných a řezných ran do břicha.

Soukop čin popsal a snažil se svalit většinu viny na druhého obžalovaného. Jeho výpověď podle soudu zapadala do kontextu výpovědí svědků nebo záznamů z kamerového systému, které se u soudu přehrávaly. O vině obou obžalovaných tak podle soudu není pochyb. Zámečník naopak tvrdil, že se nic takového nestalo. Jeho tvrzení však bylo podle soudu vyvráceno.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání