Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrůza u Stříbra: Na kost vyhublá fena za sebou tahala mrtvé štěně, věc šetří policie

Autor: Zbyněk Schnapka - 
1. prosince 2016
11:06

Na jednom konci provazu štěně pošlé hlady. Na druhém na smrt vyhublá fenka staforda Sendy (4), která tělíčko svého potomka musela za sebou vláčet v mrazu po dvorku. Takovou hrůzu uviděli policisté, když přijeli do Rochlova u Stříbra na Tachovsku. Zubožená fenka se teď zotavuje v záchranné stanici živočichů ve Studánce u Tachova.

Vše začalo, když místní lidé v Rochlově upozornili policisty na dva týrané psy na dvorku zdejší ubytovny pro sociálně slabší. Strážci zákona zvyklí na ledacos byli pohledem, který se jim naskytl, šokováni. Na dvorku v mrazu leželo mrtvé štěně a vedle něj smutně postávala jeho polomrtvá, na kost vyhublá matka, která, když popošla, táhla tělíčko potomka na provazu za sebou.

„Krajský veterinář na místě rozhodl o odebrání psa kvůli týrání,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Jiroušková. „Když jsem zuboženou Sendy přebíral, měl jsem slzy v očích. A nejen já. Jeden z policistů se majitelky ptal, proč pejskům nevěnovala aspoň 5 minut denně. Dala jim nažrat a aspoň jednou je pohladila. Odsekla, že chodí do supermarketu ve Stříbře na brigádu a má nemocné dítě. Policista je psovod a tenhle ženin přístup se ho strašně dotkl. Než se vše vyřídilo, nařídil alespoň, aby žena vzala Sendy dovnitř do tepla,“ řekl Bobál.

Zubožené fence ještě na místě píchl zvěrolékař injekce s výživou a na povzbuzení. Sendy je teď u Bobála v záchranné stanici. „Je se mnou uvnitř domu v teple. Vařím jí vývar, po malých dávkách jí dávám kuřecí maso a speciální granule. Byli jsme na kontrole u zvěrolékaře. Měli jsme podezření, jestli není znovu nakrytá. Ale březí naštěstí není. Na sonu se ukázalo, že má úplně prázdná střeva. Potvrdilo se to, že strašně dlouho nejedla, a měla tak veliký hlad,“ dodal Bobál.

Majitelka psa Hana M. (23) se přitom na svém Facebooku chlubila tím, jak se o oba pejsky stará. Oba leží v posteli a Sendy si hraje s dětmi. Realita byla ale úplně jiná. „Mé psy někdo otrávil,“ tvrdí teď majitelka Hana M. Policisté poslali tělo štěněte na pitvu.

Hana M. pracuje v supermarketu ve Stříbře a její kolegyně o tom, co provedla, nic nevědí. „Kdyby něco řekla, určitě bychom jí pomohly,“ řekla jedna z prodavaček.

„Případ si převzali kriminalisté. Ti zjišťují veškeré okolnosti a v nejbližší době zahájí úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat ze strany ženy,“ dodala Jiroušková.

psi_mama ( 9. února 2017 08:44 )

Včera jsem nechala zrušit diskusi pod člankem o tyrani psu v Polske množirně. Debil karel_klafunda se tam ukájel sadismem,tak ho nahlašujte prosim at má jakykoli nick.Děkuji

kondorka ( 26. prosince 2016 10:04 )

 Taková mrcha by neměla mít ani dítě,zavřít ji,až zčerná...

odetka ( 11. prosince 2016 05:44 )

Hana Machalová a je na materske. To neni problem dohledat Tak muzes volat

odetka ( 11. prosince 2016 05:39 )

Boží mlýny melou pomalu, ale jsou spolehlivé.

andreas ( 2. prosince 2016 17:56 )

TAK TO NEČTI NE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání