Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policista hrdinou: Zachránil mladého tatínka (20) před sebevraždou!

Policista operující na telefonu
Policista operující na telefonu  (Autor: Kateřina Moravcová)
Autor: aba - 
28. listopadu 2016
20:00

Noční hovor na tísňovou linku se změnil v rychlou záchrannou akci na Liberecku. Mladý muž tady volal na linku pomoci už ve chvíli, kdy stál na okraji viaduktu a chystal se skočit. Díky vyškolenému policistovi ale všechno dobře dopadlo.

Okolo třetí ráno přijal policista tísňový hovor od teprve dvacetiletého muže, jemuž se jeho životní situace zdála bezvýchodná. Mladý muž je krátce otcem, ale tíživá finanční situaci, dluhy a fakt, že dlouho nemohl najít práci, ho dohnaly až k rozhodnutí skoncovat se svým životem.

Jeho hovor naštěstí na tísňové lince přijal policista, který je školený pro tísňové situace. „Poté, co zjistil, v kterých místech se nachází a zajistil vyslání hlídek, se ho snažil udržet na telefonu a jeho čin mu rozmluvit. Hovor s ním trval více jak sedmnáct minut, přičemž následně mu z ruky telefon vypadl. Této chvíle využil policista, který se dostal do blízkosti muže, zachytil ho a stáhl stranou od kraje viaduktu," řekla mjr. Bc. Vlasta Suchánková od Policie ČR.

Muži se tak podařilo zachránit život a přesvědčit ho, aby od sebevraždy ustoupil. Poté byl svěřen do péče přivolaných záchranářů. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání