Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Expolicista Kadlec začal splácet škodu za 29 nabouraných aut: Po 5 tisících dává dohromady 1,6 milionu

Autor: ljš - 
8. listopadu 2016
13:15

Je bez práce, ale přesto splácí. Bývalý policista Karel Kadlec se snaží uhradit škodu, kterou napáchal svou likvidační jízdou na 29 vozech v pražské ulici Šumavská. Z částky 1,6 milionu zatím ale umořil jen dvacet tisíc korun.

„Splátkový kalendář nebyl písemně sjednán. Dlužník dle dočasné dohody, platné do okamžiku zpeněžení majetku, splácí měsíčně částku v řádu tisíců korun. Doposud uhradil dvacet tisíc korun,“ uvedl pro Český rozhlas mluvčí České kanceláře pojistitelů Aleš Povr.

Sám hříšník Kadlec pak serveru potvrdil, že se snaží splácet zhruba pět tisíc měsíčně. „Zaměstnání nemám, takže je to pro mě velká zátěž, ale musím to zaplatit. Stalo se to, udělal jsem to, tak bylo potřeba, abych se k tomu nějakým způsobem postavil, a to jsem udělal. Já si myslím, že tak to má být, že to je v pořádku,“ řekl Kadlec.

O peníze se zatím kanceláři pojistitelů přihlásilo 21 poškozených, kterým bylo vyplaceno 1,4 milionu korun. Škoda zbylých poškozených činí přibližně 190 tisíc korun.

Ke Kadlecově zběsilé jízdě došlo letos v dubnu v ulici Šumavská, kde naboural celkem 29 zaparkovaných vozidel. Dechovou zkoušku tehdy odmítl, později mu ale lékaři naměřili 1,31 promile alkoholu.

Video  Opilý policista Kadlec o své nehodě, při níž naboural 52 aut.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Už ke konci loňského roku byl Kadlec kvůli jiné nehodě postaven mimo službu a odvolán z funkce na Policejní akademii. V březnu 2015 podle obžaloby neubrzdil svůj džíp a narazil do auta, které před ním zastavilo kvůli chodcům na přechodu. Po nehodě navíc nacouval do auta asistenční služby, která na místo přijela. Za zavinění nehody pod vlivem alkoholu mu soud letos v červnu nepravomocně udělil podmíněný osmiměsíční trest a zakázal mu také na dva roky řídit. Kadlec tvrdí, že před jízdou nepil a proti rozsudku se odvolal. Nehodu proto ještě projedná Vrchní soud v Praze.

Další nehoda, za kterou Kadlecovi magistrát udělil pokutu a zákaz řízení, se stala 26. srpna na křižovatce Korunní a Budečské ulice. Podle policie byl Kadlec zjevně pod vlivem alkoholu nebo jiné omamné látky, dechovou zkoušku a lékařskou prohlídku však odmítl. Policistům nepředložil ani řidičský průkaz.

Video  Svědci o nehodě policisty Kadlece  - Video Blesk - Martin Sekanina
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání