Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muž údajně zabil na Olomoucku svého otce: Skončil v klepetech

Muž údajně zabil na Olomoucku svého otce: Skončil v klepetech
Muž údajně zabil na Olomoucku svého otce: Skončil v klepetech  (Autor: FTV Prima)
Autor: ČTK, dce - 
2. listopadu 2016
11:03

Třetí letošní vražda v Olomouckém kraji se odehrála v úterý. Podle serveru Deník.cz zde muž zabil svého třiaosmdesátiletého otce. Že šlo o zločin mezi rodinnými příslušníky, potvrdila už i policie. Údajný vrah skončil v klepetech.

Ve Lhotě pod Kosířem, místní části Drahanovic na Olomoucku, byl v úterý zavražděn třiaosmdesátiletý muž. „Osoba podezřelá ze spáchání tohoto činu byla na místě zadržena. Jedná se o rodinného příslušníka. Vzhledem k tomu, že vyšetřování tohoto případu je na samém počátku, nelze zatím poskytnout bližší informace,“ uvedla mluvčí. Dodala, že za vraždu hrozí pachateli deset až 18 let vězení.

V kraji jde zřejmě o třetí letošní vraždu. První se odehrála na konci února v Úsově na Šumpersku, kde podle kriminalistů dvaapadesátiletý muž z Uničova napadl sedmaosmdesátiletou ženu. Seniorka utrpěla vážná poranění, kterým podlehla. V polovině března byl na Prostějovsku zavražděn pětaosmdesátiletý muž. Pachatel, šestašedesátiletý muž, poté sám zavolal policii. Muž seniora zastřelil podomácku upravenou střelnou zbraní.

Video  Muž údajně zabil na Olomoucku svého otce: Skončil v klepetech  - FTV Prima
Video se připravuje ...

Loni v Olomouckém kraji vyšetřovali policisté celkem deset vražd, z toho ve třech případech šlo o pokus vraždy. Podle kriminalistů byly oběti nejčastěji zavražděny nožem nebo ubity, policisté nezaznamenali ani jedno použití střelné zbraně. V meziročním srovnání byl loni počet vražd nižší, v roce 2014 jich policisté vyšetřovali 12.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání