Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Danuše se na svého vraha před smrtí usmála: Vraha z tramvaje č. 17 její úsměv pronásledoval 2 roky

Autor: dce - 
26. května 2016
17:48

Více než dva roky trvalo, než policie dostala vraha z tramvaje 17. Muž se přišel sám přihlásit na pražskou služebnu v úterý odpoledne. Prostě jen pozdravil a řekl „jsem vrah“.

Už to vypadalo, že tenhle pomníček nebude nikdy vyřešen. Danuše S. (†64) zemřela 13. února 2014 v tramvaji 17. Byla zastřelena dlouho neznámým pachatelem mezi zastávkami Belárie a Nádraží Modřany v Praze. Bezvládnou ji našli až u Libušského potoka – krvácela z hlavy a byla v bezvědomí. Lékaři už jí nedokázali pomoci.

Policisté se ale neměli čeho chytit – žádné důkazy, žádní očití svědci. Vrah si pro svůj odporný čin vybral chvíli, kdy byl se ženou v tramvaji sám. Ani těch málo svědků, kteří se policii přihlásili později, nedokázalo do případu vnést více světla.

V úterý odpoledne jim s tím ale pomohl sám pachatel – přišel na jednu z pražských policejních služeben a přiznal se. „Jsem vrah,“ prohlásil a položil na stůl nevěřícím policistům pistoli.

Podle deníku Mladá fronta Dnes jim dokonce vyprávěl, jak si pamatuje úsměv Danuše S. v momentě, kdy stiskl spoušť. Ten ho prý provázel životem celé dva roky. Zločin měl mít loupežný motiv, ženě ale ukradl jen malou finanční částku.

Danuše chtěla v únoru 2014 jet autobusem do obce, kde bydlí její matka a dcera. Tam už ale nedojela. Poslední zpráva byla od svědka, který Danuši ještě na zastávce Belárie viděl živou – pouhé dvě stanice před její zamýšlenou výstupní.

Takto vypadala trasa Danuše S. (†64). Zelená barva znázorňuje část, kde prokazatelně ještě žila, červená pak, kdy byla po útoku zřejmě v bezvědomí nebo již po smrti Takto vypadala trasa Danuše S. (†64). Zelená barva znázorňuje část, kde prokazatelně ještě žila, červená pak, kdy byla po útoku zřejmě v bezvědomí nebo již po smrti | Blesk.cz

kristinn ( 26. května 2016 20:11 )

svedomie dokáže riadne hrýzť. Keby hrýzlo všetkých a za všetky prečiny...Chudák žena...

majojo ( 26. května 2016 19:12 )

Bulváři hnusní, když už nemáte k celé věci žádné informace, aspoň držte hubu.

marlen52 ( 26. května 2016 18:53 )

chudák paní já bych z něj trhala pentličky

Ruudazvostravy ( 26. května 2016 18:17 )

 Jó,lydički,pořádně sy ho prohlýdněte,je to taki vrach vašych dětí.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání