Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena napadla policisty, nejspíš sympatizuje s ISIS

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: EPA, scom)
Autor: ČTK - 
31. října 2016
20:27

Na severozápadě Německa napadla 53letá žena, která zřejmě sympatizuje s teroristickou organizací Islámský stát (IS), nožem na koberce dva policisty. Muži zákona zjevně pomatenou ženu ale přemohli a následně převezli na psychiatrickou kliniku, informovala dnes agentura DPA.

Incident se odehrál v neděli v průmyslovém městě Mühlheim an der Ruhr, které leží mezi Duisburgem a Essenem. Nejprve zahalená žena začala házet z okna svého bytu v pátém patře stolní lampy, židle a knihy.

Přivolané policisty, kteří se k ní vlomili, následně napadla nožem na koberce. Volala přitom Alláhu akbar (arabsky Bůh je veliký). Mužům zákona se ale ženu podařilo přemoci a následně ji převezli na psychiatrickou kliniku. Žena utrpěla lehké zranění, policistům se během zásahu nic nestalo.

V bytě následně policie našla vlajky radikálů z IS, kteří ovládají rozsáhlé oblasti v Sýrii a Iráku. Do vyšetřování se proto zapojil i Spolkový úřad na ochranu ústavy (BfV), který v Německu zastává roli civilní kontrarozvědky.

Podle serveru Spiegel Online žena pochází z Durynska a k islámu konvertovala. Už v minulosti se podle policie dopustila trestných činů s islamistickým motivem. Podrobnosti k činům ale policisté nesdělili.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání