Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Slovák krátil daně, peníze posílal ISIS. Podnikatel měl syrský původ

Autor: ČTK, kal - 
29. října 2016
16:35

Slovenský podnikatel syrského původu je podezřelý, že posílal peníze teroristické organizaci Islámský stát (ISIS). Informoval o tom dnes zpravodajský server Aktuality.sk, podle něhož případ vyšetřuje slovenský Kriminální úřad Finanční správy. ISIS ovládá rozsáhlá území v Sýrii a v Iráku.

„Kriminální úřad Finanční správy zaznamenal případ, kdy slovenský rezident syrského původu využíval neoprávněné nadměrné odpočty daně z přidané hodnoty k financování Islámského státu,“ uvedla státní tajemnice ministerstva financí Dana Meagerová.

Dodala, že jde o konkrétní příklad toho, jak daňové podvody mohou souviset s terorismem. Část peněz šla přímo teroristické organizaci, ale většina prošla více zeměmi, aby se zametly stopy.

Konkrétní informace o celém podvodném systému a o měnách, v nichž finanční prostředky teroristická organizace Islámský stát dostávala, ale Meagerová nechtěla říci. Vyšetřování stále pokračuje a případ podle ní podléhá „daňovému tajemství“.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

w.mojko ( 30. října 2016 07:24 )

zas blbé informácie, ako vždy... čo iné sa dá od Blesku čakať??? nebol to Slovák sýrskeho povodu- ale sýrsky rezident na Slovensku... vypatlanci v Blesku, zrejme nepoznáte rozdiel medzi občanom a rezidentom, však? na to ste príliš primitívni a tupí

odol ( 29. října 2016 19:27 )

100 boov!!!

Jacktheripper ( 29. října 2016 19:10 )

 Nebyl to slovak ale syran....tyhle mrdky jsou uz rozlezli po cele evrope jako zasrane stenice!Sponzorujes Daeš?Tak na dozivoti zkurvence!

Zobrazit celou diskusi