Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Malý autista vlakem urazil stovky kilometrů: Našli ho až v Pardubicích

Malý autista vlakem urazil stovky kilometrů: Našli ho až v Pardubicích (ilustrační foto)
Malý autista vlakem urazil stovky kilometrů: Našli ho až v Pardubicích (ilustrační foto)  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: dce - 
25. října 2016
18:16

Pěkně vyděšený musel být autistický chlapec (15), který v Rakousku nasedl do vlaku a dojel až do Pardubic. S policisty nemluvil, nakonec se ho ale podařilo vrátit matce domů.

Rakouský chlapec utekl z rodného Grazu. Nastoupil do vlaku, který jel z Maďarska až do Německa. V Brně si ale osamoceného dítěte všimla průvodčí a zavolala policii. Ti chlapce, který odmítal s okolím komunikovat, našli, když vlak zastavil v Pardubicích.

„Chlapec vůbec nekomunikoval, jen se usmíval. Měl pouze obyčejný mobilní telefon bez simkarty,“ řekla TV Nova policejní mluvčí Eva Maturová.

Na mobilu měl chlapec nastavenou němčinu, ani na tu ale nereagoval. Chlapec nakonec skončil v dětském domově v Holicích. Policistům se ale jeho fotografii podařilo najít v mezinárodní databázi pohřešovaných.

„Na jeho totožnost jsme přišli díky mezinárodní spolupráci, kde jsme zjišťovali, zda po neznámém dítěti kolegové v zahraniční nevyhlásili pátrání,“ uvedla mluvčí. Policisté kontaktovali matku, která si pro chlapce záhy přijela.

amaliana ( 25. října 2016 18:53 )

proč by měl autista někoho zabíjet?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání