Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Pozor na vraždící vosy! Muže na Opavsku málem zabil roj

Pozor na vraždící vosy! Muže na Opavsku málem zabil roj.
Pozor na vraždící vosy! Muže na Opavsku málem zabil roj.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
18. září 2016
12:43

Málem tragicky skončila pro osmatřicetiletého muže procházka po lese na Opavsku. Vážnou alergickou reakci po pobodání vosami museli řešit záchranáři. Kvůli špatně přístupnému terénu vylétal i vrtulník.

Záchranářům byl v sobotu ze zalesněného terénu poblíž obce Suché Lazce hlášen muž pobodaný rojem vos. Muž navíc trpěl alergií na hmyzí bodnutí! Na místo vyjela pozemní záchranná služba i vrtulník.

"Vzhledem k hustému lesu nebylo možné místo události objevit z vrtulníku ani v blízkosti přistát. Situaci navíc komplikovala skutečnost, že v lokalitě nebyl telefonní signál. Operátorům se podařilo dohodnout, že jeden ze svědků události doběhne z lesa na určené místo, kde se spojí s posádkou ZZS," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáře muž v osobním voze dovezl ke zraněnému, který byl o dva kilometry dál v lese. "Osmatřicetiletého pacienta v terénu pobodalo několik vos, přičemž se u něj zakrátko rozvinula těžká alergická reakce s poruchou vědomí. Díky včasné a účinné medikaci se lékaři ZZS podařilo stabilizovat a zlepšit stav postiženého, následně byl připraven pro transport do nemocnice," dodal mluvčí.

Podle infromací Blesku šlo o muže z Pardubicka, kteří se vydali s hledačkou kovů do lesa hledat staré vojenské auto Wehrmachtu z 2. světové války. Podle nich je tam prý někde zakopáno v zemi.

naidka ( 18. září 2016 14:52 )

Vzhledem k nepříznivým okolnostem - nebyl mob. signál, nepřístupný terén - když jde o minuty, to byl parádní výkon záchranářů a muže se podařilo zachránit. Moje kamarádka letos v létě takové štěstí neměla....

vosavopruz ( 18. září 2016 13:30 )

to asi byly vosyvopruz

sairait ( 18. září 2016 13:23 )

Hmmm, záchranáři BRAVO, jsou fakt dobrý!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání