Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nebezpečná pochoutka v Litovli: Prodejce motal do cukrové vaty vosy

Autor: pie - 
15. srpna 2016
06:14

Vosy v cukrové vatě! Nejde o novinku v nabídce pouťových stánků, ale o nechtěný bonus ke sladkosti, kterou si lidé mohli koupit o víkendu v Litovli. Bodnutí vosou do krku může skončit smrtí nejen alergika.

Celou sobotu se během festivalu Litovelský otvírák ve stánku bez označení provozovatele nabízela cukrová vata s nejrůznějšími příchutěmi. A nejen s nimi. U výrobníku se »pásly« vosy, které prodavač bezstarostně natáčel společně s vatou na špejle.

Muže z míry nevyvedly ani výkřiky a upozornění kolemjdoucích. Ti se před výrobníkem zastavovali a prodavače hecovali výkřiky: „A máš ji tam!“ Ten se však nenechal vyvést z míry, a když se nakupujícím vosy v pochoutce nelíbily, vydloubával je ven špejlí a proti světlu kontroloval, zda už je vše v pořádku.

„Zapomněl jsem vysavač, stačil by obyčejný, třeba i ten určený do auta, abych je aspoň občas vysál. Vím, je to katastrofa, ale co mám dělat. Že by někoho pobodaly? Prostě musíte dávat pozor, a hlavně je nedráždit,“ byl s hrozícím nebezpečím rychle hotový prodejce, který se Blesku představil jako pan Smékal.

A pro sebe si možná říkal jako Rudolf Hrušínský alias Franc v kultovním filmu Slavnosti sněženek: „Jak by tady bylo krásně, kdyby nebyly ty děsný vosy.“

První pomoc při bodnutí

„Při bodnutí vosou a včelou do hlavy, krku a úst byste vždy měli vyhledat lékaře, nebo alespoň zavolat na tísňovou linku 155, kde vám kvalifikovaný operátor řekne, jak postupovat, popřípadě k vám vyšle auto záchranné služby,“ řekl Blesku Bořek Bulíček ze záchranky Trans Hospital Plus.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mim33 ( 15. srpna 2016 14:03 )

Zákaznice má skvěle zachmuřený výraz.

vosavopruz ( 15. srpna 2016 13:31 )

to je vopruz

fotrpjotr ( 15. srpna 2016 07:43 )

Typický podnikatel ODS.

Zobrazit celou diskusi