Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Děsivé podezření v Ratíškovicích: Ředitele školy obviňují z pohlavního zneužívání

Policie prověřuje zneužívání žáka ve škole v Ratíškovicích.
Policie prověřuje zneužívání žáka ve škole v Ratíškovicích.  (Autor: Projektis)
Autor: ČTK ljš - 
16. září 2016
08:41

Ředitel základní a mateřské školy v Ratíškovicích na Hodonínsku Josef H., který je současně ve městě radním, čelí vážnému podezření. Policie ho prověřuje kvůli pohlavnímu zneužití nezletilého.

Policie nechce podrobnosti zveřejňovat. „Prověřujeme oznámení, které má trestně právní charakter, ale nelze říct, co prověřujeme ani vůči komu,“ řekl policejní mluvčí Petr Zámečník. Zatím ani neřekl, zda už padlo obvinění.

Policie navštívila i starostku. „Oznámila mi, že bylo podáno trestní oznámení na ředitele pro trestný čin pohlavního zneužití nezletilé osoby a že se to řeší. Policisté mě požádali o stanovisko k náplni jeho práce,“ uvedla starostka obce Anna Hubáčková (KDU-ČSL).

Ředitel školy je i radním. „Nyní je na nemocenské, takže jsme vedením školy pověřili zástupkyni. Na radu to nemá vliv, protože jsme i bez něj schopní rozhodovat. Ctíme presumpci neviny, takže dokud není odsouzený, nelze o ničem rozhodovat,“ dodala Hubáčková.

sairait ( 16. září 2016 14:29 )

doufejme že žákovi neroztrhal konečník

vseznaleksenior ( 16. září 2016 12:54 )

Toto asi neni tgak vzacne, jak si myslite

moiaza ( 16. září 2016 12:16 )

 Také jsme měli ve škole takového učitelé. Jenže komunisté ho za delikty s nezletilými přeřadila na jinou školu. V rodné vesnici nesměl učit. Po roce 1989 se vrátil jako hrdina a bojovník proti komunismu. Modrá svoloč ho rehabilitovala a udělala z něho ředitele.

sores ( 16. září 2016 09:31 )

 No pokud se to prokáže že neudržel ptáka v poklopci a zprznil malé dítě, tak být rodičem toho děcka vyčíhal bych si ho,omráčil a ptáka mu uřízl a pak se udal, byla by to polehčující okolnost,dostal bych max.rok a v base by mě ještě obdivovali.Ale to vědomí že ta zrůda už nezprzní žádné dítě by bylo úžasné. Tací zrůdy nemají mezi námi co dělat a zákony nejsou!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání