Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Mladá žena (25) se topila v lomu před očima brášky (6): Život jí zachránily svědkyně

Autor: dce - 
17. srpna 2016
16:02

Téměř tragicky skončil výlet pětadvacetileté ženy a jejího šestiletého brášky do zatopeného lomu ve Vejprnicích. Dívka se po chvíli začala topit a přežila jen díky rychlému zásahu svědkyň, které jí poskytovaly první pomoc do příjezdu lékařů. Malý chlapec navíc vše sledoval.

Mladá žena měla obrovské štěstí, že v lomu nebyli s bráškou sami. „Ona ho učila plavat. Koukala jsem na ně celou dobu, no a během deseti minut tam byl jen ten chlapec sám. Koukala jsem, co se tam děje, a za chviličku vyplavala ta slečna zády nahoru. Tak jsem tam pro ni hned skočila a vytáhla ji na břeh. Hned jsme začaly dělat resuscitaci a kamarádka Michaela volala záchranku,“ popsala serveru Krimi Plzeň svědkyně Radka.

Obě zachránkyně pak celých dvacet minut do příjezdu lékařů ženu oživovaly. Na místo vyrazil i vrtulník, ten ale nemohl přistát přímo na místě neštěstí. „Když dorazili záchranáři, další půl hodinu tu holku resuscitovali, pak ji převezli k vrtulníku a vezli ji do nemocnice. Ten šestiletý bráška celou situaci sledoval,“ dodala svědkyně.

Ta spolu s kamarádkou zachránila ženě život. Záchranářům se totiž naštěstí podařilo obnovit její životní funkce. Vše ale jen díky úsilí obou svědkyň.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání