Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nezletilý mladík znásilnil dívku a chlapce, přesto vyvázl jenom s podmínkou

Mladík znásilnil dívku i chlapce, přesto vyvázl s podmínkou.
Mladík znásilnil dívku i chlapce, přesto vyvázl s podmínkou.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
27. ledna 2016
17:36

Nebylo mu ještě ani osmnáct let, ale přesto už spáchal naprosto ohyzdné činy. Nezletilý mladík na Hradecku znásilnil malou dívku a chlapce. Přesto od soudu vyvázl jenom s tříletou podmínkou. Soud mu nařídil ochranné psychiatrické léčení a poté, co opustí léčebnu, i dozor probačního úředníka. Rozsudek není pravomocný.

Vzhledem k citlivosti případu se zakazují zveřejnit i iniciály obžalovaného, jeho věk, místo skutku, stejně tak jako věk poškozených,“ zdůraznil předseda senátu krajského soudu Zdeněk Šulc před vynesením trestního příkazu, informoval web iDnes.cz.

K oběma znásilněním došlo během několika týdnů na jaře 2014. Podle obžaloby nejprve v domku své babičky v Královéhradeckém kraji znásilnil ani ne desetiletou holčičku. Ta si chodila hrát s jeho sestrou. K děsivé události došlo v době, kdy měl mladík propustku z psychiatrické léčebny.

Dívence obžalovaný namluvil, že se k ní chce přiblížit, aby se zahřál. K pohlavnímu styku nedošlo, avšak holčičku mladík osahával a nalehl na ni. Nechápala smysl jeho jednání. Na předložených figurkách ukázala, jak se k ní choval. „Nemáme jediný důvod pochybovat o věrohodnosti výpovědi poškozené. Stejně jako není důvod nevěřit druhému poškozenému,“ prohlásil Šulc.

Zanedlouho poté, co se vrátil do léčebny, znásilnil ani ne patnáctiletého chlapce. Soudní znalci přesto u něj nezjistili žádnou sexuální deviaci, jen poruchy aktivity a pozornosti. Kvůli nezletilosti hrozilo mladíkovi maximálně pět let ve vězení, soudce byl nakonec shovívavý.

Ve vězeňském režimu je problém zajistit ti školu a léčbu, kterou potřebuješ. Proto jsme zvolili ústav, kde je možné vše potřebné skloubit. Protože je naše rozhodnutí pravomocné, už v tuto chvíli ti začíná běžet zkušební lhůta. Uvědom si, že pokud uděláš nějakou volovinu, půjdeš na dva roky do vězení,“ dodal podle webu rázně Šulc.

salto ( 29. ledna 2016 08:35 )

Už se nám vrací ta slavná PRÁÁÁVDA A LÁÁÁSKA

asijo ( 28. ledna 2016 00:52 )

Pokud budou tak legračně nízké tresty,tak se to budou podobné případy stále opakovat.

rumungro ( 27. ledna 2016 22:17 )

Dekadentní soudní mafie nás připravuje na to,že se budeme moci,po vzoru migrantů, beztrestně vyřádit na všem co má p..u!

Ruudazvostravy ( 27. ledna 2016 19:36 )

Tak že je teda nenaslynil,von je akonrát sprostě vopr*dcal.Tak to dej pámbu štěstí.

frantacizek ( 27. ledna 2016 18:10 )

 tak to si asi ještě nebyl jistej orientací ne?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání