Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Důkazy proti taxivrahovi: Pachové stopy, doklady a „svědek“?

Autor: Alexandra Vetkovská - 
7. srpna 2016
15:28

Podle jeho blízkých je nevinný, policie ho považuje za taxivraha! David (35) z Prahy, kterého viní z vražd tří pražských taxikářů, dosud nestanul před soudem. Co na něj kriminalisté mají? A obstály by pachové stopy, o kterých mluví jako o důkazu Davidův spoluvězeň?

Policie vyšetřování sériové taxivraždy nekomentuje. Přesto se Blesku podařilo některé informace získat. „Jsou tam pachové stopy,“ řekl Davidův bývalý spoluvězeň, který s ním strávil půl roku v jedné cele, a prý si spolu hodně povídali. Věří tomu, že je David nevinný. „On spolu s ním (taxikářem) jako klient jezdil. Jel s ním, zaplatil a vystoupil,“ řekl Blesku s tím, že na to, aby pachová stopa v autě nebo na věcech taxikáře ulpěla, to úplně stačí.

O dalším důkazu, který stojí proti Davidově nevině, se zmínil pro Blesk jeho bratr. „Našli u něj doklady. A to je všechno, co proti němu maj,“ řekl. Patřily sice podle něj jednomu ze zavražděných taxikářů, ale David mu je prý neukradl. „On je našel,“ dodal.

To, že by policie našla jeho pachové stopy v autě a že měl u sebe doklady zavražděného, na něj sice vrhá podezření, ale samo o sobě by to asi u soudu nestačilo k prokázání toho, že je David vrah.

Zdá se, že policie má v ohni významnější želízko. Také o tom se Davidův kamarád z basy zmínil. „Někoho pustili z vězení na podmínku. Prý na něj ukázal,“ tvrdí Petr.

„K této kauze se vyjadřovat nebudeme. Právo na poskytování informací k případu taxivraha si vyhradilo státní zastupitelství,“ řekla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Státní zastupitelství v polovině června uvedlo jen to, že spis přijalo k vypracování obžaloby. Další oficiální zprávy nejsou. „Státní zástupce je na dovolené,“ uvedla minulý týden Štěpánka Zenklová, mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze.

Možné důkazy očima advokáta Jana Černého

Pachová stopa: „Případ, kde by byla jediným důkazem pachová stopa, soud vnímá tak, že ten čin dotyčnému nelze prokázat. Je to z mnoha důvodů. Jeden z nich je ten, že pachovou stopu lze přenášet. Neprokazuje, že by dotyčný čin spáchal, ale jen to, že tam byl, a to je málo.“

Doklady oběti: „Pokud je tam pachová stopa a byly u podezřelého nalezeny doklady oběti, tak už jsou to podle mě dva nepřímé důkazy. Ale pozor, možná také začínající řetězec důkazů.“

Případný svědek z vězení: „Já jsem vždy u výpovědí spoluvězňů velmi opatrný.“

Byla to sériová vražda

První oběť taxivraha Petr S. (†42) byl nalezen 1. února 2014 v Praze na Vinohradech zastřelený ve svém taxi. O dva a půl měsíce později vrah během jediné noci usmrtil Milana P. (†58) a Daniela C. (†25). Těla odvezl na cestu do Uhříněvsi a auta zaparkoval rovněž v centru Prahy.

sabartnok ( 7. srpna 2016 17:59 )

 Puvodne se spekulovalo o tom ze stejná osoba má na svedomi i vraždu v tramvaji 17. Ted se ví ze to byl nekdo jiny kdo neunes vinu a přihlásil se sám. Takže spekulovat už se nedá lépe je pořádně pátrat hledat otisky ve všech autech a všude, vlasy, krev, DNA atd.

xaria ( 7. srpna 2016 17:48 )

pokud jsou snad pachové stopy ve všech třech autech, a má u sebe doklady tak je to snad jasné ne? to by byla extra náhoda, že jedním taxikem jede, a druhého najde doklady , a hlavne taky stačí se podívat odkdy je zavřenej a od té doby se nestalo nic,divné je že policie mlží, ale asi mají duvody,aby to nedopadlo jako sestra vrah ta zabila spousty lidí a osvobodili ji!!!!!! divné je že nemá ani korunu a jezdí taxikem ne? jel přes dispečink takže se musí vedet telefon z jakého si objednal taxika taky , a dá s dokázat jestli jezdil víckrát, ne????? pokud jsou stopy ve všech třech autech tak je to dost divné,a jeho knucení u spoluvezne muže být zámer sledují zprávy a vidí jak se k tomu prikládá váha

noram ( 7. srpna 2016 17:10 )

Od začátku je to divné, mlčí a snad i mlží. Já jsem slyšela od českého policisty tolik z jejich praxe, že ČP nevěřím. Jeho větu: Když důkazy nejsou, tak si je policie vyrobí. Pachové stopy, co to je? Můžou dokázat na místě i tvoje, pokud budou mít zájem.

clarabella ( 7. srpna 2016 16:23 )

Zajímalo by me, zda byla pachova stopa v aute toho taxikáře jehož mel doklady nebo je spojenej s více obětmi. A taky proc policie k případu nic neřekla. Kdovi co se jeste dozvíme.

franta43 ( 7. srpna 2016 15:50 )

Kdyby ty doklady jen našel jistě by je odevzdal na nejbližší policejní stanici. Měl na to více než rok.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání