Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Dva muži v Plzni ubili správce ubytovny: Jeden z nich stále uniká!

Dva muži v Plzni ubili správce ubytovny: Jeden z nich stále uniká!
Dva muži v Plzni ubili správce ubytovny: Jeden z nich stále uniká!  (Autor: krimi-plzen.cz)
Autor: ČTK - 
13. července 2016
18:31

Policisté obvinili z těžkého ublížení na zdraví a z porušování domovní svobody třiadvacetiletého muže, který je podezřelý z toho, že na začátku července ještě s jedním mužem vznikli do ubytovny v plzeňské části Bory a napadli tam správce. Sedmačtyřicetiletý správce utrpěl při útoku zranění, jimž později podlehl. Po druhém pachateli policisté stále pátrají. ČTK to řekla policejní mluvčí Martina Korandová.

Incident začal 4. července před 22:00. Skupinka lidí se snažila dostat do ubytovny. Správce je ale už nechtěl pustit dovnitř, protože bylo po úředních hodinách. „Po slovní rozepři se dva muži neoprávněně dostali do bytu v objektu ubytovny, kde bydlel správce. Fyzicky jej napadli a pak utekli,“ uvedla Korandová. Na místo hned přijeli policisté a záchranná služba, která převezla správce do nemocnice. Muž ale za několik dní zemřel.

Třiadvacetiletého podezřelého cizince policie dopadla po dvou dnech na jiné ubytovně v centru města. Nyní je ve vazbě.

Při prověřování okolností případu a skupinky lidí, kteří se snažili dostat do ubytovny, policisté navíc odhalili padělky eur. Použil je osmadvacetiletý cizinec. Nejdřív dával taxikáři při placení bankovku v hodnotě 500 eur, řidič ale neměl na rozměnění, proto od zákazníka přijal stoeurovou bankovku a vrátil mu v českých korunách. Ve směnárně později taxikář zjistil, že bankovka je padělaná. Policie pak našla u cizince i pětiseteurovou bankovku, rovněž padělek. Obvinili ho z padělání a pozměnění peněz a z podvodu, dodala Korandová.

dietr ( 14. července 2016 20:25 )

Spíš Walesova mládež

asijo ( 13. července 2016 18:56 )

Havlova mládež.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání