Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt Týnky (†26): Před rokem v bytě zkolabovala. Zabila ji prohýřená noc?

Autor: Ivan D. Hladík - 
12. července 2016
05:00

Šla se bavit s kamarády. Netušili, že je to naposledy. Nehybné tělo Kristýny N. (†26) našel soused ráno před domem. Vše nasvědčovalo tomu, že šlo o vraždu. Kriminalisté však včera došli k překvapivému závěru. Násilný čin to podle nich nebyl. Šlo o zdravotní problémy?

Páteční večer strávila studentka a tanečnice Týnka v zahradní restauraci na pražském Proseku. Dobře se bavila, po zavíračce šla i s kamarády do nedalekého baru, odkud odešla až v sobotu kolem sedmé ráno. Během následující půlhodiny došlo k tragédii.

Kristýnu našel soused před domem v půl osmé. Nebylo už možné jí pomoci, byla mrtvá. Na místo okamžitě vyrazil tým elitních kriminalistů z pražského prvního oddělení. Podezření bylo jasné – dívku někdo zavraždil!

Na místě se ale brzy ukázalo, že je všechno úplně jinak. „Kriminalisté vyloučili násilnou smrt dívky způsobenou cizím zaviněním,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Jak přesně zemřela, zatím policie neuvádí.

Podle lidí z okolí měla Kristýna zdravotní problémy. „Už před rokem pro ni přijela sanitka, zkolabovala,“ uvedla sousedka, která Týnku potkávala při venčení psů. „Říkala, že toho má moc – práci a školu, že to nezvládá,“ dodala.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání