Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Po osmi letech týrání utekla i s dcerami od manžela: Když dospěly, začaly ji také bít

Po osmi letech týrání utekla i s dcerami od manžela: Když dospěly, začaly ji také bít. (Ilustrační foto)
Po osmi letech týrání utekla i s dcerami od manžela: Když dospěly, začaly ji také bít. (Ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: dce - 
24. června 2016
16:34

Po osmi letech týrání ze strany manžela utekla matka do azylového domu i s dvěma malými dcerami. Jenže po pár letech se stala obětí domácího násilí znovu – tentokrát ze strany svých dcer.

Drastický případ domácího násilí připomíná závěry psychologů, kteří tvrdí, že děti z rodin, kde k podobnému jednání dochází, přebírají chování svých rodičů. O konkrétním případu řekla deníku Právo Petra Wünschová z centra Locika, které poskytuje pomoc dětem trpícím domácím násilím.

Jedna z matek, která u nich požádala o pomoc, trpěla násilí svého muže celých osm let. Utekla od něj, až když jejím dcerám bylo 10 a 12 let.

„Tato paní měla vyhledat pomoc daleko dříve. Výborné výsledky máme u dětí čelících domácímu násilí v předškolním věku. Tam se toho dá hodně napravit. V tomto případě už však bylo skutečně pozdě. Dcery, které od otce netrpěly násilím ani jinou formou týrání, se s ním dál vídaly v rámci střídavé péče. Paní se podařilo po určité době postavit na vlastní nohy, najít si práci, a když její dcery dospěly, musela čelit týrání znovu. Tentokrát však od nich,“ uvedla Wünschová.

„Když bylo dívkám 18 a 20 let, skončila tato paní opět v azylovém domě. Krom toho, že ji bily, braly jí peníze, zneužívaly jejího zdravotního postižení, které se postupně zhoršovalo. To pro nás bylo skutečně šokující,“ dodala.

Problémem také bylo, že ačkoliv byla paní vysokoškolsky vzdělaná, nevyhledala pomoc a postupně přišla o veškeré rodinné vazby.

jiznicechy ( 25. června 2016 08:00 )

Tohle může napsat jen totální kretén. Sám bys potřeboval přes držku, aby sis to užil - a pokud máš matku, ženu nebo dceru, tak aby někdo řezal každý den je a můžeš jim potom vykládat, jaké jsou krávy, že se s nimi nedá žít.

majojo ( 24. června 2016 20:05 )

Ty bys ovšem potřeboval taky na prde.l. A od vlastních, aby sis to užil.

majojo ( 24. června 2016 20:03 )

Prostě je dobře vychovala. To neznamená, že není k politování.

ejvm1712 ( 24. června 2016 18:22 )

Vy co píšete dole ty blbiny,co vy víte jak to bylo. Paní byla pravděpodobně existenčně závislá na manželovi a na Seznamu.cz píší,že je trvale nemocná. To si myslíte,že stačí vzít igelitku a jít světa kraj a že se vás někdo někde ujme? Kdo z vás byl v její situaci,že radíte?

policejninegramot ( 24. června 2016 17:48 )

Shrňme si to. Paní z článku byla taková kráva, že ji nejdřív řezal manžel a poté sní nevydržely i její vlastní dcery. A musely jí začít řezat taky. Protože s takový debilem se žít nedalo. Paní Vitoušová nebo Wünschová to nezmění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání