Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

10 nejzajímavější příměstských táborů: Ideální pro děti, které léto stráví v Praze

/
  • Video se připravuje ...
    25. května 2016 ● 07:00

    Trávit letní prázdniny v hlavním městě nemusí být pro pražské děti vždy nuda. Praha nabízí velké množství příměstských táborů. Táborů, které nabízejí nejrůznější denní aktivity. Redakce Blesk Praha vybrala deset nejzajímavějších, které nabízí dětem prvního stupně zajímavý program, při kterém se zapomenou dívat do svých mobilních telefonů, na které si vzpomenou zase až večer doma.

  • 1.

    Hudební příměstský tábor

    Tábor pro budoucí zpěváky a hudebníky. Příměstský hudební tábor nabízí od 18. července pětidenní hudební program pro děti v Základní škole Botičská, která se nachází na Praze 2 na adrese Botičská 8. Program startuje v půl deváté ráno a končí v půl páté odpoledne.

    Hudební příměstský tábor
    Autor: hudební příměstský tábor

  • 2.

    Dobrodružný příměstský tábor

    Pro aktivní děti, které mají rády dobrodružství, ale nemají chuť přespávat mimo domov, vznikl tábor Dobrodruh. V letošním roce jsou vypsány dva termíny táborů, a to od 18. do 22. července a od 15. do 19. srpna. V rámci pětidenní programu se jezdí mimo Prahu, například do Posázaví a Srbska. Na děti čeká program v podobě slaňování, lezení po skalách, střelba ze vzduchovky, lukostřelba a řada dalších nevšedních aktivit, které si mezi paneláky v Praze jen tak neužijí. 

    Dobrodruh
    Autor: facebook Dobrodruh

  • 3.

    Výtvarný příměstský tábor

    Pokud si vaše ratolest v jednom kuse čmárá, může si najít přátele se stejnou zálibou na výtvarném příměstském táboře, který pořádá Ateliér Letná. Termíny táborů jsou dva, a to mezi 11. a 15. červencem a 22. a 26. srpnem. Zahájení dne je o deváté hodině ranní. Program končí v pět hodin odpoledne.

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 4.

    Letem světem muzeem

    Dobrodružný týden Letem světem muzeem zavede děti do příběhu, ve kterém bude cílem přelstít ničivé plány záludného vědce. Termíny konání jsou od 11. do 15. července a od 15. do 19. srpna. Děti se mohou těšit v rámci celotáborové hry na návštěvu Památníku Františka Palackého a Riegra, prohlídku Lapidáriua a zámku ve Vrchotových Janovicích, návštěvu Náprstkova muzea a výstavy Archa Noemova nebo koužkovací stanice Národního muzea. 

    ...
    Autor: Shutterstock

  • 5.

    Cesta do Pravěku

    Pokud máte doma ratolest, která má ráda dinosaury a období pravěku, je příměstský tábor s názvem FastTrack ideální volbou. Děti si budou hrát na paleontology, poznají dinosaury, plazy a rostliny z období druhohor, porovnají charakteristiky masožravců a býložravců, založí vlastní muzeum. Možnost zažít nevšední tábor bude ve dvou termín, první je od 4. do 8. července, druhý od 8. do 12. srpna.

    pravěk
    Autor: facebook FastTrack Camp

  • 6.

    Malý detektiv

    Na jeden týden detektivem se stanou děti, které zažijí letní příměstský tábor, který pořádá Studio Fascinace od 18. do 22. červenceTábor zahrnuje návštěvu kriminalistického ústavu, poříčního oddělení, policejního muzea, hasičské stanice, dopravního hřiště, cvičiště policejních psů či pyrotechnika. 

    ...
    Autor: Shutterstock.com

  • 7.

    Malý biolog

    Hraní si na doktora. Možnost stát se na týden biology, kteří zkoumají lidské tělo, budou mít děti na FastTrack Camp s podtitulem Lidské tělo ve dvou termínech. První tábor začíná 18. července a skončí 22. července. Druhý tábor na stejné téma budou mít děti šanci zažít od 22. do 26. srpna.

    Hra
    Autor: shutterstock

  • 8.

    Vesmírný příměstský tábor

    Chuť poznat vesmír. Na děti čeká V Hůrkách na Praze 5 pětidenní tábor poznávání kosmu. Kromě možnosti dozvědět se o vesmíru více, si děti sestaví a spustí malé modely padáků. Možnost zúčasnit se tábora bude mezi 11. a 15. červencem a 1. a 5. srpnem.

    Video z nového kosmodromu Vostočnyj: Takhle se opouští země.
    Autor: ČTK, Reuters, EPA

  • 9.

    Eko tábor


    Útěk do divočiny, tedy do lesa nabízí letní příměstský tábor Eko-hraní v pražských lesích. Nejedná se však o návštěvu jednoho místa, děti poznají lesy a lesoparky v okolí metropole. Šanci zažít ekologický tábor bude ve dvou termínech, od 8. do 12. července a od 22. do 26. srpna.
    ...
    Autor: Shutterstock

  • 10.

    Herecký tábor

    Pokud se vaše ratolesti chtějí stát budoucí Julií Roberts nebo Leonardem DiCapriem, v rámci letního hereckého kurzu načerpají zkušenosti a nové dovednosti ze světa hraní. Zažít si improvizaci a rozvoj hereckých a pohybových dovedností bude možné pouze v jednom termínu, a to od 15. do 19. srpna v HaF Studiu na Praze 1. 

    ...
    Autor: Shutterstock.com

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

vyukahudby: Poznámka k prvnímu táboru: Tábor se koná ve třech termínech (1., 3. a 4. týden prázdnin). Zbývají poslední volná místa. www.primestak.vyuka-hudby.cz

(25. 05. 2016 09:19)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy