Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Sňatkový podvodník obral ženy o miliony: Neštítil se ničeho. Nenapálil i vás?

Autor: Richard Veselý - 
23. května 2016
14:33

Nechutný podvod! Petr Melichar (45) zneužil citů ženy, se kterou se seznámil na internetové seznamce. Postupně si od ní napůjčoval statisíce. Podle policie už obral více žen – celkem o několik milionů!

Žena z Prahy na Petra Melichara narazila na internetové seznamce. „Oslovil mě tam a potom jsme se setkali na procházce po Praze a v hospodě na Kampě. Působil na mne seriózně, slušně. Byl chápavý, hodný a milý. Byla jsem ráda, že jsem konečně potkala někoho slušného," popsala Blesku.

Idyla však netrvalo dlouho. Místo o společný život a založení rodiny totiž sňatkovému podvodníkovi ve skutečnosti šlo jenom o peníze. „Na jedné schůzce mi řekl, že mu volala maminka, že potřebuje řemeslníkům zaplatit stavbu bazénu. Sama jsem se nabídla, že mu 20 tisíc půjčím," popsala podvedená žena.

Tím však obírání o peníze neskončilo. Melichar přicházel stále s novými historkami, proč potřebuje peníze. A zamilovaná žena mu je vždy dala…  „Chtěl tak půjčit na léčbu rakoviny. Slíbil mi také, že mi zajistí dobré místo a že musí mít peníze na všimné," uvedla oběť podvodníka. V jiném případě zase sliboval, že může výhodně koupit auto, které potom ženě dá.

Když došlo na vracení, podvodník se vždy vymlouval. Situace došla tak daleko, že mu žena dala i peníze z účtu rodičů. Na policii věc nahlásila až po třech měsících. Ta podvodníka zadržela a nyní hledá jeho další oběti. Těch mohou být i desítky. Ozvat se mohou na linku 158.

Měl několik jmen

Aby ze svojí oběti vytáhl peníze, neváhal jí ani psát e-maily, ve kterých vystupoval pod smyšlenými identitami. Petr Melichar vystupoval jako doktor Filipi, doktor Pelíšek, profesor Jánský. Je možné, že ho podvedené ženy znají i pod jinými jmény.

zelvik22 ( 23. května 2016 16:59 )

na jednu stranu celkem normální obchod - za to že jí dělal společnost mu zaplatila

zelvik22 ( 23. května 2016 16:57 )

Kazdy chápavý, hodný a mily chlap je buď sňatkový podvodník, nebo teplý

...... ( 23. května 2016 16:29 )

Ty Mečiarovskej kriple, nech si kecy na koledu

taktone ( 23. května 2016 16:18 )

za ty peníze si tu pi.ču měla nechat raději zašít

hanka666 ( 23. května 2016 16:07 )

Mí kolegové mají společnou šmajchlcimru. Taky se seznamují na internetech a pak si ty zážitky vyprávějí. Dámy, jsme fakt blbé a nepoučitelné. Sbalí ženskou, navykládají co chtějí ženy slyšet, pak si zašukají a papáááá.Podotýkám, že jsou všichni ženatí. Kdyby si ode mě chtěl chlap půjčit peníze, tak to znamená jediné - že je totálně neschopný. Takže papááá.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání