Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Češka se zamilovala do cizince. Přišla o všechny peníze a skončila sama v Keni

Autor: Andrea Ulagová - 
21. července 2015
05:00

Příběh paní Marie začal na dovolené před třemi lety v Keni. Zamilovala se do místního, mladšího muže a kvůli němu se rozhodla spálit všechny mosty, opustit rodnou zemi a odstěhovat se za ním. Sliby, že spolu stráví život, se však rozplynuly. Na příběh nás upozornila její kamarádka, která se snaží Marii pomoci.

„Nejdřív jsem za ním jezdila každý půlrok, posílala mu peníze a balíček s dárky,“ začíná žena vyprávět pro Blesk.cz svůj příběh. Pak se Marie definitivně rozhodla strávit zbytek života v Keni se svým milým. Rozvedla se, prodala dům a veškeré peníze poslala svému drahému, který jí slíbil, že je použije na stavbu jejich společného hnízdečka lásky.

Peníze odcházejí a SMSky nepřicházejí

Ani rodiče Emana, jak se mladík jmenoval, nebyli proti, dokonce si dali podmínku, že svatba musí být do dvou let. A Marie čekala. Dala výpověď v práci. Jenže její drahý už nepsal tak často a oddaloval její příjezd do Keni. Přišly výmluvy, že nemůže stavět dům, protože je zaneprázdněn, nakonec i rodiče prý změnili názor a přáli si, aby se oženil s Afričankou, protože se starší ženou by už nemohl mít děti.

„Začala jsem litovat, že jsem poslala peníze, a chtěla je zpět,“ popisuje Marie další vývoj. „Tvrdil, že peníze jsou blokované na termínovaném účtu a jen co to půjde, vrátí je,“ dodává.

Podnikání s kuřaty v cizí zemi

Marie uvěřila, nakonec ale přijela do Keni osobně. Její vyvolený na ni čekal na letišti, kde jí oznámil, že ji miluje... „Jenže dodal, že už se nemůže se mnou oženit, protože už ženatý je. Se 62letou Němkou,“ přibližuje Marie chvíli, kdy se jí zhroutil svět.

Naděje na společné bydlení zmizela, Marie zůstala sama v cizí zemi, s pár penězi v kapse. S financemi, které dala Emanovi, už nepočítala. „Pokusila jsem se podnikat s kuřaty, ale dopadlo to tak, že jeden z místních mě obral o veškerý výdělek,“ vypráví Marie.

Další svazek – další sobec

Marie se brzy seznámila s dalším mužem a vzala si ho. Idylka se však stále nekoná. Je mladší, sice vydělává, ale jeho žena nevidí z jeho výplaty ani korunu. „Musím akceptovat, že si užívá diskoték a kamarádů,“ přibližuje žena svůj život s Keňanem. „Koupí jídlo, ale jen pro sebe, mě se nezeptá, jestli jsem jedla nebo jestli něco potřebuji. Každý měsíc prosím rodinu a přátele o pomoc, abych mohla zaplatit nájem a něco málo k jídlu.“

Video České ženy jako vstupenky do Evropy? Pozor na lásky z dovolené! - Andrea Ulagová, David Vaníček
Video se připravuje ...

„Keňu miluji. A stále doufám...“

Marie je nyní v Keni přesně rok. Za tu dobu podle svých slov zhubla 15 kilogramů a naučila se jediné – že nemůže věřit místním mužům. Má tam jen pár přátel, kteří jí pomáhají.

„Proč se nevrátím domů? Miluji Keňu a stále doufám, že se mi s pomocí přátel podaří dostat své peníze zpět,“ vysvětluje Marie svůj postoj, který se mnohým může zdát nepochopitelný. Stejně tak ví, že ji spousta lidí jistě bude odsuzovat.

„A můj vzkaz ženám? Užijte si krásnou dovolenou, ale nikomu nevěřte a už vůbec nedávejte místním své peníze. Bílý člověk je pro ně jen bankomat,“ uzavírá svůj příběh Marie, i když je jasné, že tohle ještě není konec.

Zamilovala jste se do cizince a Vaše láska dopadla špatně? Nebo máte nějaké známé, kterým se stalo něco podobného? Napište nám svůj příběh! Ozvěte se do redakce na tip@blesk.cz nebo na telefon 724 014 586.