Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babičku (92) okradl sňatkový podvodník! Z knížek jí sebral 880 tisíc

Podvodník Ernest Kondáš se takto prezentuje na sociální síti. Paní Martě zůstaly jen prázdné vkladní knížky, na které si celý život ukládala úspory
Podvodník Ernest Kondáš se takto prezentuje na sociální síti. Paní Martě zůstaly jen prázdné vkladní knížky, na které si celý život ukládala úspory  (Autor: Blesk - Jana Ulrichová)
Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
27. listopadu 2012
05:00

Sňatkovému podvodníkovi naletěla seniorka Marta Keslerová (92) z Krupky. Bála se stáří a samoty, a tak si dala inzerát.

Padla na protřelého, o 31 let mladšího Slováka Ernesta Kondáše, který ji připravil o celoživotní úspory.

Paní Marta doufala, že najde někoho, s kým by mohla v klidu strávit zbytek života. Po smrti manžela osaměla, a tak hledala muže, který by jí, jak sama řekla, pomohl v domácnosti a pak ji i pochoval.

Šikovný a pořádný

Ozval se jí Ernest Kondáš. „Sliboval, že si mě vezme. Byl šikovný a pořádný. A jak pral,“ zavzpomínala důvěřivá žena na začátek jejich vztahu. To, že jde o prostřelého, na Slovensku několikrát trestaného podvodníka, netušila. Kupovala mu auta, mobily, platila kredit.

Neplatí

I když ji kamarádka varovala, paní Marta mu věřila natolik, že mu dala i podpisové právo. Prohlédla, až když zjistila, že jí v krátké době vybral ze dvou vkladních knížek veškeré úspory. „Připravil mě o 880 000 korun,“ řekla. Kondáš za to loni v prosinci dostal podmíněný trest. Soudce mu také nařídil vrátit paní Martě 204 000 korun za neoprávněné výběry a ukradené prsteny. Dodnes ale nedostala ani korunu. Pomoci jí může jen občansko-právní řízení, na které však stará paní nemá ani peníze, ani síly.

Když Blesk Kondáše kontaktoval, podvodník tvrdil, že splácet nemůže. „Jsem bez práce,“ řekl s tím, že jakmile bude mít z čeho, začne platit. Seniorka ale ví, že jeho slovu věřit nemůže. „Je to hořké poučení na stáří. Musím se s tím nějak vyrovnat,“ řekla.

valentinar ( 27. listopadu 2012 16:43 )

Při vší úctě ke starým lidem i k této paní. Bez jakékoliv zášti, či závisti se ptám: Kde berou ty statisíce, když furt brečí, že jim nezbývá na léky a na jídlo? To je furt, co zpráv a to okradený důchodce o takový balíky.

e.44 ( 27. listopadu 2012 12:54 )

Přesně tak. Do hrobu by si ty peníze nevzala. Normální člověk si užívá za to co má po celý život (život se má žít, ne přežívat) a šetří si tak maximálně na přilepšení k důchodu a na pohřeb. Když to sečtu, co do něj vrazila a co jí ukrad, šlo o dobrej milion.....

vykutalena.vdova ( 27. listopadu 2012 12:11 )

fortin je ještě malý chlapec...Když místo Dády přijela Heidi Janků, byl velmi zklamaný...

ejvm1712 ( 27. listopadu 2012 10:55 )

Už se těším. Dám si inzerát. Ale tolik našetřeno mít nebudu,když nám ty jurwy nadají žádné důchody.

jeromeklapka ( 27. listopadu 2012 10:33 )

Posledný odsek:... Seniorka ale ví,že jeho slovu věřit nemuže...Podivuhodné,že zrazu už myslí celkom racionálne.

Zobrazit celou diskusi